Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) sier han har tillit til PST-sjef Hans Sverre Sjøvold, som etterforskes etter å ha oppbevart uregistrerte våpen hjemme. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sier han har tillit til PST-sjef Hans Sverre Sjøvold, som er under etterforskning for ulovlig oppbevaring av to håndvåpen.

Uttalelsen kommer etter at VG forrige uke skrev at Sjøvold hadde hatt våpen hjemme som ikke var registrert på ham. Sjøvold skal ha fått våpnene fra en enke etter at hennes mann døde i 2008.

– Jeg har tillit til Sjøvold som PST-sjef. I sin nåværende stilling har Sjøvold ansvar for rikets sikkerhet. Denne oppgaven krever stabilitet og forutsigbarhet, skriver justisministeren i en epost til VG.

annonse

Kallmyr vil ikke kommentere saken ytterligere før Spesialenheten har etterforsket saken ferdig.

Sjøvold leverte våpnene til våpenkontoret i Oslo politidistrikt da det var våpenamnesti. På denne tiden var Sjøvold politimester i Oslo.

Advokat Erling O. Lyngtveit hevder Sjøvold var privatperson og ikke politimester i våpensaken der han etterforskes.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.