Italienske og kinesiske politibetjenter går sammen forbi det gamle Forum Romanum, i Roma, tirsdag 5. november 2019. (AP Foto / Andrew Medichini)
annonse
annonse

De kinesiske betjentene skal ha felles patruljer med italiensk politi i tre uker. 

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at kinesiske og italienske politibetjenter holdt en seremoni på tirsdag, for å lansere den fjerde felles politipatruljeringen mellom de to landene.

Mange gjester deltok på arrangementet, inkludert den kinesiske ambassadøren til Italia, Li Junhua, direktøren for Italias internasjonale politisamarbeidstjeneste, Giuseppe Spina, og visedirektøren for offentlig sikkerhet Vittorio Rizzi.

annonse

Flere holdt taler under arrangementet, og det ble sagt at øvelsen vil bidra til å styrke båndene mellom Kina og Italia, spesielt innen politiarbeid.

Les også: Høytstående kinesisk militær talsmann: – Kinas militære er alltid en kraft for fred og rettferdighet

– Denne typen samarbeid er mer relevant nå enn noen gang før, sa Rizzi.

Beskytte kinesere

Kinas departement for offentlig sikkerhet sa at ti kinesiske politibetjenter vil bli med det italienske politiet for felles patruljer i Roma, Milano, Torino og Padua i tre uker. Måler er å hjelpe til med å håndtere saker og hendelser knyttet til sikkerheten til kinesiske turister som ferdes i Italia.

Lignende avtaler har også blitt signert med andre europeiske land som Kroatia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon