Italienske og kinesiske politibetjenter går sammen forbi det gamle Forum Romanum, i Roma, tirsdag 5. november 2019. (AP Foto / Andrew Medichini)
annonse

De kinesiske betjentene skal ha felles patruljer med italiensk politi i tre uker. 

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at kinesiske og italienske politibetjenter holdt en seremoni på tirsdag, for å lansere den fjerde felles politipatruljeringen mellom de to landene.

Mange gjester deltok på arrangementet, inkludert den kinesiske ambassadøren til Italia, Li Junhua, direktøren for Italias internasjonale politisamarbeidstjeneste, Giuseppe Spina, og visedirektøren for offentlig sikkerhet Vittorio Rizzi.

annonse

Flere holdt taler under arrangementet, og det ble sagt at øvelsen vil bidra til å styrke båndene mellom Kina og Italia, spesielt innen politiarbeid.

Les også: Høytstående kinesisk militær talsmann: – Kinas militære er alltid en kraft for fred og rettferdighet

– Denne typen samarbeid er mer relevant nå enn noen gang før, sa Rizzi.

Beskytte kinesere

Kinas departement for offentlig sikkerhet sa at ti kinesiske politibetjenter vil bli med det italienske politiet for felles patruljer i Roma, Milano, Torino og Padua i tre uker. Måler er å hjelpe til med å håndtere saker og hendelser knyttet til sikkerheten til kinesiske turister som ferdes i Italia.

Lignende avtaler har også blitt signert med andre europeiske land som Kroatia.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.