Saudi-Arabia satser tungt på turisme
annonse
annonse

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov mener verden blir stadig mer ustabil som følge av at USA ikke overholder nedrustningsavtaler.

Uttalelsen fra Lavrov kom på ikke-spredningskonferansen som avholdes i Moskva fredag.

Lavrov beskyldte USA for å se nedrustningsavtalene som et hinder for landets innsats for å øke sin militære styrke. Han sa at stabiliteten i verden er synkende.

annonse

– USA har kontinuerlig beveget seg mot ødeleggelse av de internasjonale nedrustningsavtalene. De har blitt et problem for Washington. En uønsket restriksjon som setter grenser for USAs muligheter til å utvide sitt militære potensial rundt om i verden, sa Lavrov.

Tidligere i år trakk USA seg fra nedrustningsavtalen INF, som ble signert i 1987. Dagen etter gjorde Russland det samme.

USA trakk seg fra INF fordi de mener at Russland har utviklet våpensystemer som er i strid med den.

annonse

Lavrov sa fredag at USA virker motvillige til å forhandle fram en erstatning for den såkalte New START-avtalen som utløper i 2021, og som er den siste gjenværende nedrustningsavtalen mellom de to landene.

Forholdet mellom de to stormaktene Russland og USA har ikke vært kjøligere siden den kalde krigen, noe som blant annet skyldes konflikten i Ukraina.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon