Sylvi Listhaug Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frps Sylvi Listhaug langer ut mot de som oppfordrer nordmenn til å ha kjøttfrie julemiddager.

Kjøtt er viktig for nordmenn i jula, og flere har til vane for å spise pinnekjøtt og ribbe i julehøytiden.

Men nå raser debatten om kjøttfrie måltid og klimautfordringer etter at artist og veganer Hanne Sørvaag uttalt i et intervju med NRK at man bør velge bort kjøttet i jula.

annonse

– Når 500 mennesker møtes og man velger å droppe kjøtt så har det ganske mye å si. Jeg synes det er utrolig flott og tror det er mange som blir positivt overrasket over vegetarisk julemat, sier Sørvaag og legger til at det er viktig å begrense kjøttinntaktet for bedre dyrevelferd og klima.

– Skal dette ha noe å si så må vi alle velge å redusere inntaket av kjøtt, sier Sørvaag til NRK.

– Tull!

På sosiale medier raser eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug.

annonse

– For noe tull! Jeg er stolt av norske julemattradisjoner og skal spise både ribbe og pinnekjøtt med god samvittighet! Enig?, spør hun på Facebook.

I kommentarfeltet er det flere som reagerer sterkt og hitill har det kommet over 2000 kommentarer på innlegget som har fått over 6000 reaksjoner.

– Her i huset blir det selvfølgelig vegansk på julaften! Kålrabistappe og surkål sammen med MASSE PINNEKJØTT OG RIBBE!, skriver en person.

Andre langer ut mot Sørvaag, og mener hun bør holde seg til musikken.

annonse

– Sluttet å følge Hanne Sørvaag nå, hater når dyktige musikere blir politiske, skrives det.

– Jeg har ikke kjøttskam. Jeg har kjøttglede, men lutefisk er favoritten, men alle varianter kommer til å bli spist i vår familie, skriver en annen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon