Redaktør i Klassekampen, Mari Skurdal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Mumler Gåsegg skal intervjues av Klassekampen. Han håper de smugtitter nok på Resett til å få med seg dette nylige sitatet fra «rasisten» Mumler Gåsegg (ifølge ansvarlig redaktør for Filter Nyheter, Harald Klungtveit).

Den virkelige Mumler mener at alle spennende samfunn har multikultur som en komponent i sin utvidede kultur.

Det er mange andre sitater de kan tygge på, som at jeg mener at innvandrere flest er bra folk. Eller fra innlegget jeg skrev rett etter at Sumaya Jirde Ali unnskyldte seg for sitt «Fuck Listhaug», på NRKs Torp. «Jeg håper at Jirde Ali mente det hun sa til Torp, og at språkbruken hennes blir verdig i fremtiden; for vi vil høre mye fra Jirde Ali i årene som kommer. Jeg tar selvkritikk for ordmaleriene. Debatten blir bedre om den skjæres ned til poengene».

annonse

Les også: Det altoppslukende prosjektet Resett er en gambling med sannheten på innerlommen

Mumler bor midt i Multikulturen

Folk vil helst sitte i skyttergravene å skyte med gamle og glemte ord. Unnskyldninger betyr ingenting når noen med ufortjente posisjoner å bevokte har funnet noen å hate. På Twitter er Mumler en rasist. I det virkelige liv lever Mumler ikke så langt fra Holmlia med multikulturelle naboer og familie.

Så her sitter jeg. Anonym og midt i livet, og skal snart intervjues av Klassekampen. Hvor langt til venstre står de? Tror de på kommunisme og at det er greit å være voldelig om det er for den rette «saka». Sånn på pauserommet? Journalisten i andre enden av røret var roligere enn meg. Det skal innrømmes. Men jeg er pasifist. Fikk ikke lov å ta militæret. 

annonse

Noen vil sikkert le av meg, håne meg. Jeg ser argumentene. Står du ikke for det du mener? Skriver du bare for moro skyld? Det er greit med kritikk og argumenter. Men jeg har tatt mitt valg inntil videre.

Jeg skriver fordi det gir mening. Men jeg er anonym fordi samfunnet ikke gir mening, og fordi det å skrive offentlig i verste fall kan gi meg sparken fra en stat- og kommunejobb. Bare for fem minutter siden jamret fruen seg da hun hørte at jeg hadde takket ja til intervjuet med Klassekampen. Hun er redd. Og jeg forstår henne. Men jeg er mann. Jeg møter Klassekampen. Selvsagt gjør jeg det. En dag står jeg også frem. Men ikke nå. Jeg har en familie å forsørge.

Redaktør Helge Lurås sa til meg at han holder Klassekampen over de fleste andre aviser i Norge. Han stoler på dem. Jeg for min del stoler på Helge Lurås. Uansett, Klassekampen har fått mitt navn.

Hva vil Klassekampen spørre meg om?

Jeg møter dem på hjemmebane, på Grønland. Ser frem til det. Jeg ser frem til kritiske spørsmål. Gjerne så bra spørsmål at jeg endrer et og annet standpunkt. Sist gang Mumler ble intervjuet av MSM, den gang av NRK, så ble han ikke sitert en eneste gang på de mange spørsmålene NRK gav ham. Spørsmål som han brukte god tid på å svare på. Svarene falt vel ikke i de «godes» jord. Denne gangen skal jeg møte Klassekampen øye til øye. Og de er ifølge Helge Lurås noe av det beste vi har av medier i Norge. 

annonse

Hvorfor vil Klassekampen møte en anonym amatørskribent?

Klassekampen vinkler selvsagt intervjuet på sin måte. Det er deres rett. De poengterte for meg at Resett vinkler sine saker, da vi snakket på telefonen. Men da måtte jeg enkelt si at jeg ikke er ansatt i Resett. Jeg skriver gratis på Resett. Men det at jeg skriver for Resett, er jeg likevel på en litt underlig måte stolt av.

Klassekampen får 40 millioner i statsstøtte – årlig. Det er mulig jeg hadde fått litt for å skrive dette, om Resett hadde fått 40 millioner i året fra staten. Resett er i hvert fall marginale nok, og langt nok på siden av samfunnet, noe som i dag er et kriterium for å bli støttet. Men de blir ikke støttet. Og de milliardærene alle skriver om, de som visstnok forsyner Lurås med Havannasigarer og Champagne hver fredag, de donerer uendelig lite i forhold til hva for eksempel Klassekampen mottar fra staten.

Klassekampen virker som det beste MSM-mediet i Norge

Uansett. Jeg synes Klassekampen åpner opp for noe som kan bli bra. Det sa jeg da også på telefonen. Jeg ble også nokså opprømt og sint på telefonen. Endelig hadde jeg en journalist fra Klassekampen som hørte på alt jeg sa. Selvsagt fordi de ville ha det intervjuet. Så vedkommende journalist måtte jo bare jatte med Mumler.

Men en ting spurte jeg ettertrykkelig om: Hvorfor tror dere i Klassekampen at så mange skriver anonymt på Resett? Nå har de noen dager på å forberede intervjuet. Hvordan vil de vinkle det? Hva vil de vite? Er det noe jeg og andre anonyme «Resettere» vet som de ikke forstår? Eller vil de bare forsøke å avkle meg?

Stengt debatt midt i det frie og fargerike multikulturelle samfunnet

Slik det er må vi som leser betale for at Resett (selvsagt) betaler moderatorer. Samtidig har alle de pressestøttede mediene stengt kommentarfeltene sine. Ja, det er en utrolig tid vi lever i. Og tiden er multikulturell og irreversibelt. Samtidig er den raskest voksende redaksjonen i Norge, Resett, også multikulturell. Ja, mitt liv er også multikulturelt. Både innen husets fire vegger og i nabolaget. Jeg bor ikke på Montebello. Jeg ser den virkelige hverdagen hver eneste dag.

Multikultur er bra. Vi lever alle i verden. La oss bare takle vekk de skrikende såre drittungene som klamrer seg til identitet fremfor virkelighet. La oss med argumenter takle dem av scenen de ikke kan betale for, slik at vi kan snakke om hva som virkelig er problemene i verden og Norge i dag. Slik kan vi ta vare på alle som bor i Norge. Forsøke å bli et trygt Norge igjen. Men da må vi snakke om det som skje, være ærlige og politisk ukorrekte.

Tror dere Klassekampen vil møte meg på den plattformen?

En siste ting

Dette er et innlegg som føyer seg til 200 andre jeg har skrevet for Resett. Jeg har lest absolutt alle kommentarer under egne innlegg. De som var verdt å fundere over, og det var ganske mange, har jeg tenkt på. Jeg har òg lest veldig mange kommentarer under andres innlegg, kommentarer og artikler. Det er selvsagt noe man setter stor pris på at andre vil kommentere under en debatt man har initiert eller ført, om bare litt, videre. Resett verdsetter den type kommunikasjon med lesere og kommentatorer i Norge på en unik måte. Men de har ikke en egen debattredaksjon. Det faller nok på redaktøren å lese alt som kommer inn. Så takk, Helge Lurås. Vi er mange som leser Norges frieste nettavis.)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon