President Donald Trump og Kinas Xi Jinping fotografert under G-20-møtet i Osaka i Japan i januar.. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Å få skussmål om realpolitikk og bli sammenliknet med Donald Trump er ingen fornærmelse her på Resett, og i så måte må Norsk Redaktørforening nå føle seg flattert.

På onsdag hadde styret i Norsk Redaktørforening styremøte. Det dro ut på overtid og etter nær tre timer kom beskjeden om Shurika Hansens og min søknad i form av en pressemelding. Der het det at «det er forhold knyttet til medlemssøknaden som krever ytterligere avklaringer.» De utsetter derfor avgjørelsen til 11. februar.

Dialogen og «avklaringene»

annonse

Vi hadde en dialog med redaktørforeningen i forkant hvor vi blant annet kom dem i møte om pseudonymet Kenneth Olsen. Hans tekster vil heretter bli bearbeidet av flere og publiseres under Redaksjonens by-line.

Det andre punktet vi konkret har diskutert gjelder tydeligere merking av kommentar- og meningsstoff. Om det er vi helt enige med NR og jobber med en teknisk løsning som viser det tydelig også når man åpner artiklene. Inntil nå har meningsstoffet vært merket på forsiden av Resett.no.

Med lua i hånda?

annonse

Vi har kommet NR i møte på de punktene de hadde å ta opp, men styremøtet onsdag utviklet seg likevel uten enighet om å ta oss inn. Vi er satt «på prøve». Denne prøvetiden hvor «ytterligere avklaringer» skal gjøres, vil skje i en semioffentlighet. Både redaktørforeningen og Resett har sitt publikum å kommunisere med i denne perioden.

Redaktørforeningen vet nå at de sitter på noen privilegier som Resett gjerne vil ta det del i. Det er det de har å forhandle med – og de ser ut til å ville gjøre bruk av det for det det er verdt.

Vi kan egentlig ikke klandre dem for det.

Les også: Det altoppslukende prosjektet Resett er en gambling med sannheten på innerlommen

Noen av styremedlemmene i NR er hyppige temaer i Resetts spalter, og vi er i stor grad fokusert på å avkle de andre mediene, å presentere kritikk og alternative beskrivelser av virkeligheten.

Forhandlingene mellom Norsk Redaktørforening og Resett er blitt realpolitikk. Vi kan leve med det.

annonse

Resett er dere lesere – ikke minst

Det er dere lesere som har sørget for at Resett har blitt en faktor som skaper hodebry for det etablerte Norge. I løpet av rekordtid har vi blitt blant de 10-15 største digitale mediene målt i antall lesere. På sosiale medier er vi inne blant de ti største allerede.

Og også økonomisk er det dere som sørger for at vi overlever. Etter at Google igjen tok oss inn i varmen, kan vi forvente at ca. 7-8 prosent av utgiftene våre kan dekkes inn ved annonser. Det hjelper absolutt på, men det er ikke store inntekter man får med slike programmatiske annonsebørser.

Les også: Fra Konnerud til Resett – et opprør mot det bestående

Så langt i 2019 har dere lesere bidratt med over seks millioner kroner fordelt nokså likt mellom donasjoner og abonnement. Det er omtrent en dobling fra 2018.

Det gir oss en trygghet på at vi kan klare oss selv om NR gjør bruk av sin makt og holder oss ute. Vi får heller bruke telefonen og ringe inn til Stortinget enn å vandre rundt der med en mikrofon og pressekort på lommen. Og pressekonferansene kan vi se på VGTV…

Slik trenden er nå har vi et løpende underskudd på (kun) 10-15 prosent av kostnadene hver måned. I 2018 var underskuddet over 50 prosent.

Vi håper dere kan gjøre en kraftanstrengelse og vise Redaktørforeningen at Resett kan gå i økonomisk balanse i 2019 selv uten et medlemskap.

Hvis dere er like gavmilde denne julen som dere var i fjor, ser jeg ikke bort fra at vi kan nærme oss balanse mellom utgifter og inntekter allerede i år. I desember i fjor donerte dere nesten 1 million kroner!

Hjelp Resett å stå på egne bein. Vi er i øyeblikket 700.000 i minus. I 2018 var det 2,3 millioner.

Tegn medlemskap her eller doner på andre måter.

Vipps 124526.
Bankoverføring 1503.94.12826.

 

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon