- Resett - https://resett.no -

Dyrevernere ber kongehuset droppe pels

Oppfordringen fra dyrevernsorganisasjonene kommer etter at det ble kjent at dronning Elizabeth II ikke kjøper nye pelsprodukter.

I memoarene til dronningens mangeårige garderobeansvarlig står det at nye klær heretter vil bestå av falsk pels, skriver The Telegraph [1] , som viser til at dronningen har anerkjent at holdningen til pels har endret seg.

Det mener dyrevernsorganisasjonen NOAH bør inspirere de norske kongehuset til å legge bort pelsen, skriver Nationen [2].

annonse

– Heldigvis er det en stund siden det ble registrert pelsbruk fra kongefamilien, etter det NOAH kjenner til. Det er likevel viktig for mange å vite at den familien som skal representere Norge, i fremtiden ikke vil bruke et produkt som er knyttet til dyrs lidelse, sier leder Siri Martinsen i NOAH til avisa.

NOAH og Dyrevernalliansen har tidligere henvendt seg til slottet med oppfordringer om at både Mette-Marit og dronning Sonja slutter å bruke pelsplagg.

Norges Pelsdyralslag peker på at et er en lang tradisjon for å bruke pels i Norge og at det bør være opp til de kongelige selv å bestemme om de vil bruke det.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474