- Resett - https://resett.no -

Rune Berglund Steen jubler etter rasisme-dom: – Hatefull propaganda

Dommen mot SIAN-leder Lars Thorsen skaper uenighet blant venstreorienterte.

Den islamkritiske profilen Lars Thorsen i Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) ble i går dømt til 30 dager i fengsel for brudd på hatytringslovene.

Fengselsstraffen er betinget med en prøvetid på to år. [1]

annonse

Også nestleder Fanny Bråten i den islamkritiske organisasjonen sto tiltalt for flere brudd på den såkalte rasismeparagrafen, men hun ble frikjent i Oslo tingrett.

SIAN-profilene var tiltalt for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang». Dette stod skrevet i SIAN-brosjyrer som ble delt ut i Oslo i fjor sommer.

Jubler

annonse

«Enkeltutsagnet som er inntatt i tiltalen, sett i sammenheng med brosjyren for øvrig, må anses som en grov integritetskrenkelse av muslimer og islam, og innebærer en grov nedvurdering av en gruppes menneskeverd», het det i dommen.

Tingretten mente at utsagnet ikke var beskyttet ytringsfriheten.

En av de som jubler over dommen er leder av Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen.

– Det er positivt og viktig at SIAN ble dømt for hva som var en bredside av hatefull propaganda i pamflett-form. Så kan vi glede oss litt ekstra over at en norsk domstol nå har stadfestet at SIANs propaganda er “irrasjonell”, skriver han på Twitter.

Uenige

Også nettstedet Filter Nyheter la ut dommen på Twitter. Men der var det flere som mente dette var et tap for ytringsfriheten.

– Latterlig dom. Å kritisere et tankesett er ikke kriminelt. Ytringsfriheten er døende, skrev en person.

annonse

– Jeg hater SIAN og alt de står for, men dette er å gå for langt. Hvor lenge er det nå til folk blir dømt for å kritisere nazister? Og det er ikke langt derifra og til kritikk av den sittende regjeringen. Ordet “gruppe” i dommen kan tolkes til nær sagt hva som helst, skrev en annen.

Den dømte Lars Thorsen skrev om rettssaken mot han i et innlegg på SIANs nettsider [5]etter dommen.

– Jeg kan tillates å kritisere kommunister og miljøpartister men kritiserer jeg islamister (gode muslimer), da kommer Statsmakten for å straffe meg. Statsmaktens tilnærming til islamproblemet er samfunnsskadelig. Den er livsfarlig, skriver Thorsen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474