Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ikke ressurser for å følge med, selv om det har vært et krav om det siden 2001.

Det har til nå blitt bygget 36 vindkraftverk med 625 vindmøller. Men ingen vet hva kostnadene er for å fjerne det og rette opp naturinngrepene.

Les også: 150.000 med i protestgrupper mot vindkraftverk

annonse

I energilovforskriften heter det at vindkraftverkene skal tilbakeføres til naturens opprinnelige tilstand, så langt det lar seg gjøre.

– Her er det armer og bein, og vi har ikke hatt ressurser til å prioritere arbeidet. Vi vil undersøke dette når vi har kapasitet. Da vil det være aktuelt å vurdere sanksjoner der det er nødvendig, sier seksjonssjef i NVE, Arne Olsen til NRK.

Slik det er nå kan det bli enten kommune eller grunneier som må ta kostnadene ved en tilbakeføring. Men Olsen i NVE sier ansvaret ligger på vindkraftverkene.

– Det er konsesjonæren sin plikt å passe på at disse vilkårene blir oppfylt. Her kan det bli konkrete sanksjoner til aktuelle selskap.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon