- Resett - https://resett.no -

Dieselbiler kan være mer miljøvennlige enn elbiler

Blir vi holdt for narr av politikerne som har gitt kraftige subsidier i form av skattefritak for elbilier?

Det spørsmålet stiller Geir Martinussen, elektroingeniør og tidligere universitetslektor i matematikk ved OsloMet i Nettavisen [1]

Han viser til at den britiske eksperten, professor Mike Berners-Lee ved Lancaster University, beregnet at totaltsett er det knapt noen fordeler ved overgang til elbiler. 

«Hans beregninger viser at utslippene bare ved selve produksjonen av elbiler i mange tilfeller langt overgår utslippene fra fossilbiler – iberegnet både produksjon og bruk.  

annonse

Les også: Jan Sverre fikk bomring foran døra [2]

En bekjent av meg har en ni år gammel dieselbil, kjørt 90.000 kilometer, og de siste årene bare 7000 kilometer i året, noe som vil fortsette.  

Ifølge beregningene til Mike Berners-Lee kan hun fortsette å kjøre i langt over 10 år før bilen fra nå har påført det globale miljøet et like stort avtrykk som en elbil vil ha gjort allerede før den er ute fra fabrikken.»

Martinussen skriver også at dieselbiler har blitt langt renere med hensyn til utslipp enn tidligere og at eldre dieselbiler enkelt kan oppgraderes slik at utslippene reduseres vesentlig. 

annonse
[3]

«Dette bør bli et satsningsområde i stedet for Oslo-byrådets uoppnåelige mål om å fjerne dieselbiler i god stand fra markedet.»

Les også: Det globale elbilsalget synker [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826