Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse
Demonstranter fra organisasjonen Motvind Sørvest sperrer mandag inngangen til vindkraftanlegget på Vardafjellet i Sandnes. Demonstrantene vil stanse prosjektet.
annonse

Vindkraftmotstanderne ber Nordisk Vindkraft, som står bak vindkraftutbyggingen på Vardafjell, om å stoppe arbeidet i påvente av at NVE skal behandle Sandnes kommunes klage på prosjektet.

I begynnelsen av oktober sendte kommunen en klage til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) der de hevder at utbyggingen bryter med både forvaltningsloven, energiloven og naturmangfoldloven.

– Vi venter på svar fra prosjektleder om de vil stanse arbeidet. Om de ikke gjør det, vil vi fortsette å blokkere, sier Rune Haaland i Motvind Sørvest til Stavanger Aftenblad.

annonse

Demonstrantene venter at utbyggeren vil kontakte politiet i forbindelse med blokaden av veien, og flere av dem har sagt seg villig til å ta en eventuell bot for blokkeringen.

Ifølge avisa har prosjektleder i Nordisk Vindkraft, Kalle Hestvedt, kontaktet demonstrantene og gjort det klart at de ikke vil stoppe arbeidet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon