Politi holder på med granskning på Möllevångstorget i Malmö etter at to personerer er skutt. Politiet i Malmö har fått inn flere meldinger om høye smell rundt i byen lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse
Rivalisering om cannabismarkedet i Malmö kan ligge bak helgens drap på en 15-åring, tror politiet.
– Det er én av våre teorier, sa politimester i Malmö Stefan Sintéus på en pressekonferanse mandag formiddag.
annonse

15 år gamle Jaffal ble drept, og en jevnaldrende gutt ligger fortsatt livstruende skadd på sykehus etter skytingen ved en pizzarestaurant i Malmö sentrum lørdag kveld. Ifølge politiet kom to personer på sykkel til restauranten, der de trakk våpen og skjøt en rekke skudd mot de to.

En bil som ble sprengt i forkant av skytingen, kan ha vært en avledningsmanøver, tror politiet.

Rystet

Saken har igjen rystet Malmö, som har vært herjet av vold og kriminalitet i lang tid. Gjerningspersonene er fortsatt ikke pågrepet.

annonse

De to guttene som ble skutt, var kjenninger av politiet, opplyser Sintéus, som sier at politiet nå vil gjøre visse omprioriteringer og jobbe mot det åpne hasjmarkedet i Malmö, samt mot konkrete kriminelle individer. Også Malmös sikkerhetssjef Per-Erik Ebbeståhl mener å jobbe opp mot cannabis-miljøet vil være helt grunnleggende.

– Dette markedet er en av grunnene til det vi ser av sprenginger og skytinger i Malmö, sier politimesteren.

Får forsterkninger

Politiet i Malmö får nå forsterkninger fra både regionalt og nasjonalt nivå. Selv får Sintéus en ny rolle som regional kommandosjef.

annonse

Regionpolitisjef Carina Persson sier at også den langsiktige innsatsen vil bli forsterket.

– Det finnes ingen raske løsninger. Det har vært stort fokus på kriminaliteten i Malmö i lang tid, og vi trenger å intensivere arbeidet. Vi kan aldri akseptere at unge menn skytes til døde på våre gater, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon