Helle Sjøvaag (Universitetet i Stavanger), Truls André Pedersen (Universitetet i Bergen) og Ole Martin Lægreid (Norwegian Research Centre, NORCE) har undersøkt hvordan den norske lokale mediestrukturen påvirkes av pressestøtte. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Pressestøtten til lokalaviser har ikke gitt bedre journalistisk dekning av lokalpolitikk, ifølge en ny studie.

Det er heller redaksjonens størrelse som avgjør i hvilken utstrekning lokalaviser dekker den lokale politikken, viser studien publisert av tidsskriftet Nordicom ved Göteborgs universitet.

Flere norske medieforskere har analysert til sammen 800.000 nyhetsartikler fra 2015 til 2017. De har konkludert med at pressestøtten ikke leder til bedre dekning av lokalpolitikk, selv om det er målet med støtten.

annonse

Studien peker imidlertid på at pressestøtten indirekte kan forbedre mengden av politisk rapportering, om den leder til at lokale redaksjoner blir større.

− Politisk dekning er et ressursspørsmål, og større redaksjoner har derfor mer lokalpolitikk i sin nyhetsdekning. Fordi større aviser også har høyere publiseringsfrekvens, med flere utgaver i uka, kan de også følge de lokalpolitiske prosessene nærmere, sier medieforsker Helle Sjøvaag i en kommentar til studien.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon