Barcelona og Lionel Messi skal til Saudi-Arabia for å spille supercup. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den spanske supercupen i fotball skal de tre neste sesongene spilles i Saudi-Arabia.

Det skriver Det spanske fotballforbundet (RFEF) på sine nettsider mandag. Endringen innebærer også at supercupen skal spilles i januar og ikke på sensommeren som tidligere.

– Takket være denne endringen vil klubbene være i stand til å planlegge forberedelsene til sesongen bedre, skriver forbundet.

annonse

Supercupen vil bli avviklet som en turnering der fire lag deltar. Mandag ble trekningen av semifinalene for 2020-utgaven gjennomført. Der skal regjerende seriemester Barcelona ut mot Atlético Madrid, mens Real Madrid møter Valencia.

Turneringen spilles i perioden 8. til 12. januar, og samtlige kamper skal gå i den saudiarabiske byen Jeddah.

Planene om å flytte supercupen til Saudi-Arabia har møtt sterk kritikk. Den tidligere kvinnelandslagsspilleren Veronica Boquete har kalt avgjørelsen «en seier for penger og business framfor sport».

annonse

Den spanske regjeringen har gjort det klart at den ikke kan støtte planene.

Det spanske fotballforbundet har ikke opplyst hva det får ut av avtalen med Saudi-Arabia økonomisk, men deler av overskuddet skal brukes på amatør- og kvinnefotball.

I 2017 ble det tillatt for kvinner å overvære fotballkamper på stadioner i Saudi-Arabia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon