Skjermdump fra Youtube.
annonse
annonse

Staffanstorp, et lite tettsted i Skåne i Sverige publiserte mandag en reklamefilm som markedsfører kommunen som en trygg plass hvor folk tar vare på hverandre.

I reklamefilmen følger man en familie som flytter fra en utrygg storby til Staffanstorp, skriver Nyheteridag. Reaksjonene på sosiale medier lar ikke vente på seg. Nazistempel, bare hvite mennesker osv.

Les også: Tenåring døde etter skyteepisode i Malmö

annonse

En av de som har reagert sterkest på filmen er Moa Berglöf, den tidligere taleskriveren for den daværende partilederen i Moderaterna,  Fredrik Reinfeldt. Hun setter en sammenligning mellom filmen og volden i Malmø, og kaller den for «det mest motbydelige tiltaket jeg har sett på lenge».

Hun spekulerer i om det var bevisst at filmen ble publisert på mandag etter en blodig helg i Malmø hvor en tenåring ble skutt og drept. Berglöf, som nå er lederskribent i Sydsvenskan, satte merkelappen «blåbrun» på Staffanstorp med en klar sammenligning til brunskjortene under Nazityskland.

annonse

Hun var heller ikke alene om å komme med slike sammenligninger. Redaktøren i Dagens Nyheter, Per Svensson, twitret følgende etter å ha sett filmen:

«Ekte heimatkunst… blond und boden.»

Andre igjen klager på at alle i filmen er hvite, blant dem kommunalråd Pierre Sjöström (S), som klager på at kioskeieren som i virkeligheten er en innvandrer spilles av en hvit mann i filmen.

Kommunens sterke mann, Christian Sonesson (M), sier til Kvällsposten at han ikke har laget filmen, men at det ikke var noen bevisst tanke bak om hvordan folk skulle se ut.

annonse

Du kan se reklamefilmen her:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon