USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley skriver i en bok som kommer tirsdag, at tidligere topper i Det hvite hus ba henne undergrave president Donald Trump.

Ifølge Haley skal hun ha blitt bedt om å undergrave Trump under et privat møte med den daværende utenriksministeren Rex Tillerson og den daværende stabssjefen John Kelly.

Ifølge Haley skal Kelly ha bedt henne om å «redde landet». Den tidligere FN-ambassadøren skriver at hun ble «sjokkert» over forespørselen, og at hun tenkte at de prøvde å sette sitt eget stempel på politikken til Trump.

annonse

– Det var deres beslutninger, ikke presidentens, som var i USAs beste interesse, sa de, skriver Haley i memoarboken sin «With All Due Respect» (Med all respekt) som kommer tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP, som har lest boka.

– Presidenten visste ikke hva han gjorde. Tillerson fortalte meg at dersom han ikke motsto presidentens beslutninger, så ville folk dø, skriver Haley videre.

Den tidligere guvernøren i South Carolina sa at det private møtet varte i en time, og at Tillerson og Kelly aldri tok opp saken overfor henne igjen.

I boken skriver Haley at hun mener Tillerson og Kelly burde ha sagt hva de mente overfor presidenten, og ikke la henne bli med på planen deres.

annonse

– Det burde heller ha vært: Fortell presidenten om ulikhetene deres, og slutt i jobben dersom du ikke liker det han gjør. Men å undergrave en president er en farlig ting. Og det strider mot grunnloven, og det strider mot hva det amerikanske folket vil. Og det er støtende, skriver hun.

Tillerson fikk i mars 2018 sparken som utenriksminister. Senere sa Tillerson at Trump var «udisiplinert» og at han ikke likte å lese orienteringsrapporter. Trump kalte Tillerson etterpå «dum som en stein».

Kelly sluttet som stabssjef i desember 2018.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon