Skjermbilde.
annonse
annonse

Politivolden i Bergen ble avdekket da Gunnar Nordhus og Edvard Vogt la fram en gigantisk rapport på over 12 000 sider i 1981, ifølge forlaget Vigmostad og Bjørke.

De to forskerne påviste at det foregikk politivold av ofte grotesk karakter hver eneste dag ved politikammeret i Bergen. Saken vakte enorm oppsikt og ble begynnelsen på en brudulje som varte i flere i tiår.

Støttet av eliten

annonse

Gjennom en rekke evalueringer og rettssaker ble forskerne støttet av den intellektuelle eliten i Norge, blant andre landets fremste juridiske autoriteter som Anders Bratholm, Johs. Andenæs og Torstein Eckhoff.

Slik ble det etablert et bilde av utstrakt politivold i Bergen, ifølge forlagets presentasjon av den nye boken «Politivolden – Norges største forskningsskandale» som gis ut på forlaget Vigmostad og Bjørke.

Forfatterne Bjarne Kvam, Per Christian Magnus og Tom Kristensen presenterte boken tirsdag formiddag, på en pressekonferanse i Bergen.

– Denne boken mener jeg er en avsløring av Norges historiens største forskningssvindel, sa forfatter Per Christian Magnus

annonse

Forfatternes prosjekt er ikke å renvaske Bergenspolitiet eller å ta stilling til omfanget av politivold i Bergen, understreket han.

Nordhus har ikke svart forfatterne på ni år, skriver de, og opplyser de på pressekonferansen. Edvard Vogt er død, men uttalte seg til forfatterne i 2012.
Dokument eksisterte ikke 

På pressekonferansen fortalte forfatter Bjarne Kvam at han blant annet kom over at forskerne hadde vist til et dokument som ikke eksisterte.

Deretter skal ballen ha begynt å rulle.
– Her har det systematisk blitt presentert usannheter for å lage et prosjekt som åpenbart hadde som formål å sverte politiet, sa han.


Avsløres

I den nye boken avsløres det at mye av det Nordhus og Vogt hevdet, var ren bløff. De lurte ikke bare sine kritikere, men også sine støttespillere. Nordhus og Vogt sto bak norgeshistoriens største forskningsskandale.

annonse

Se hele pressekonferansen:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon