Politi i Ystadsgatan der en tenåring ble drept og annen livstruende skadd i en skyting lørdag kveld 9. november. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Av de 38 skytingene med dødelig utfall i Malmös gjengmiljøer de siste åtte årene, har bare seks blitt oppklart av politiet, skriver Aftonbladet.

Politiet i Malmö har dermed en oppklaringsprosent på denne typen saker på 16 prosent, som er lavere enn i Stockholm og Göteborg, hvor politiet har en oppklaringsprosent på henholdsvis 20 og 24 prosent på såkalte gjengdrap.

– Det er forkastelig, og vi må bli bedre. Vi må få slutt på skytingene og eksplosjoner generelt. Og vi må lykkes bedre med å oppklare sakene, så folk får følelsen av at vi lykkes og bryr oss, sier politietterforsker og ekspert på grov organisert kriminalitet, Gunnar Appelgren, til Aftonbladet.

annonse

Den svenske byen har vært herjet av vold og kriminalitet i lang tid. I helgen ble en 15-åring drept og en annen hardt skadd i en skyting ved en pizzarestaurant i Malmö sentrum. Mandag kveld ble en gutt under 18 år skadd i en ny skyteepisode i byen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon