Columbia University. Foto: The best schools
annonse
annonse

En akademiker forlater sin posisjon ved Columbia university i protest mot at skolen beveger seg mot komplett kommunisme.

Det er Andrei Serban, som rømte fra Romania under kommunisttiden, som nå har fått nok av det politisk korrekte Ivy League-universitetet. Han fortalte om dette på et TV-intervju i Romania, vi leste om saken hos The College Fix.

Serban klager over hvordan han ble stilt overfor stadig nye krav basert på «social justice». Et av eksemplene han gir var når han ble presset til å gi den kvinnelige hovedrollen i Romeo og Julie til en transkjønnet person.

annonse

På et møte med rektor for kunstskolen, hvor et medlem av fakultetet skulle erstattes, ble han fortalt at det var «for mange hvite professorer, for mange heteroseksuelle menn», og at det derfor ville være best å ansette en minoritetsperson, en kvinne eller en homoseksuell.

Les også: Den gode rasismen møter motbør – asiatiske studenter saksøker Yale og Harvard

Serban følte han ikke kunne ansette en som lignet på ham selv, siden han led av hetero legning og ekteskap. Han spurte direkte om han kunne velge en hetero hvit mann hvis denne hadde best kvalifikasjoner, men fikk et klart og tydelig nei.

annonse

– Det føltes som å leve under kommunismen igjen, sier Serban.

Den verdensberømte professor Jordan Peterson har også sammenlignet situasjonen rundt f.eks. påtvungen bruk av konstruerte pronomen for alle nye kjønn som en del av en ideologi som allerede har drept millioner av mennesker.

Men det var altså en mann i rollen som Julie som var den avgjørende dråpen for Serban. Han kunne ikke se for seg denne personen i rollen, noe som ble sterkt kritisert av hans kollegaer.

Serban ville ikke bryte med sine prinsipper og valgte derfor å fratre sin stilling.

Andrei Serban. Foto: Facebook

Andrei Serban er regissør, med hovedsakelig teaterbakgrunn, og er en av 1900-tallets mest innflytelsesrike og respekterte innovatører innen teatergenren. Han har vært professor for teater ved Columbia University School of the Arts siden 1992.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon