Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Det ligger snø i Lindesnes 10 november. Biler kjører av veien på hele Østlandet, busser går i sneglefart. I Troms og Finnmark er det minus 20 grader, noen steder minus tretti. Er vi på vei mot en ny istid?

Sannsynligvis ikke. Men det er interessant å observere de etablerte mediene i disse dager med rekordkulde og svært tidlig snøfall. For hadde det vært en rekordvarme vi ble rammet av, kan man være sikker på at artiklene om det hadde vært fulgt opp med intervjuer med ulike klimaforskere som hadde blitt spurt om det skyldtes menneskeskapte klimaendringer.

Og det ville de besvart bekreftende på. Jo, og ikke minst ville modellene deres fortalt at slik varme kunne vi forvente enda mer av fremover. Dette betyr slutten for langrenn i Nordmarka. Etc. etc.

annonse

Les også: Forskere hevder Europas hetebølge i juni trolig skyldtes klimaendringer

I oktober var månedstemperaturen 1,4 grader under normalen ifølge Meteorologisk institutt. I Finnmark ble det målt minus 27 grader den måneden og i Troms og Finnmark var temperaturen 2-4 grader under normalen. Det ser vel ut som også november kommer til å bli temmelig kald.

Hadde mediene gjort jobben sin og ikke vært en del av klimahysteriet, ville de nå i disse dager stilt kritiske spørsmål til klimaforskere og politikere om denne kulden og disse snøfallene får dem til å tvile litt på at den globale oppvarmingen likevel blir så ille. Ikke at vær og klima er det samme, men når de lar varmeperiodene bli brukt i klimakampen, burde det samme skje når det er kaldt.

annonse

Les også: Klimacaset: Slik diskrediterer NRK folk og synspunkter de ikke liker (+)

Og ikke minst er det å håpe at man på norske skoler i disse dager forteller elevene at det nå er tidligere kaldt og tidligere snø enn det man har sett på lang tid. Og snarere enn å dermed kalle det «ekstremvær» og skremme ungene ytterligere, burde man simpelthen fortelle at klimaet og været styres av svært store og mangfoldige prosesser.

Selv sprengkulde og snø tidlig i november er faktisk innenfor normalen.

Jeg vet ikke hva som skjer på norske skoler i disse dager. Bruker de snøen til å dempe noe av klimaangsten?

Men mediene er helt tause om «klimaendringene» i sine artikler om kulden.

Snøen og kulden nå kommer rett og slett ubeleilig. Og hva om vi går inn i en periode på ti år som er kaldere enn normalt, for eksempel fordi solaktiviteten går ned? Hvordan skulle man da selge inn en total omlegging av samfunnet over på planøkonomi og elbiler.

Det er nok mange som krysser fingrene for at denne kulden ikke fortsetter. Og bare vent til det blir varmere enn normalt. Da ringer de nok en gang til Rasmus Benestad og ber om en kommentar.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon