- Resett - https://resett.no -

Svensk sosialdemokrat forelsket seg i SD-politiker – ble utestengt fra Socialdemokraterna

En kvinnelig politiker fra svenske Socialdemokraterna ble forelsket i en politikerkollega fra SD. Det endte opp med å velte hennes politiske karriere.

Politiker Nina Buchardt fra Socialdemokraterna meddelte for et par måneder siden at hun skulle fratre sine politiske tillitsverv og forlate politikken i Hudiksvall kommune, en liten by nord i Sverige. Hun påstod da at hun gjorde det for å gi plass til yngre krefter. Nå har det imidlertid fremkommet at dette overhodet ikke var den egentlige årsaken. 

I et Facebook-innlegg [1] søndag kveld står hun frem og forteller at det slett ikke var hennes øke å forlate politikken. Hun ble presset til å slutte, fordi hun hadde forelsket seg i en politiker fra det nasjonalkonservative Sverigedemokraterna. 

annonse

Les også: Sverige: Klart flertall mener andre partier bør samarbeide med Sverigedemokratene [2]

«Alle menneskers likeverd»

annonse

– Fellesskap, delaktighet og alle menneskers likeverd er fine ord vi bruker i partiet, men det gjelder ikke i praksis, ikke for meg, skriver Buchardt.

Hun oppgir at hun i slutten av august fortalte Socialdemokraternas leder i Hudviksvall, Jim Svensk Larm, at hun hadde truffet kjærligheten, og at den kom i form av politiker Johnny Skalin fra SD. Lokallagslederen skal da ha gitt uttrykk for at han ikke hadde noe problem med dette. Nestlederen skal også ha reagert positivt, men skal samtidig ha bedt om at saken ble løftet i et utvalg i lokallagsledelsen. 

Ble presset ut

Den 26. september skal Buchardt ha mottatt et anrop fra lederen, som opplyste at styret samme dag hadde besluttet å oppfordre henne til å fratre alle sine verv med umiddelbar virkning. Det ble fremstilt som et spørsmål om manglende tillit. Hun forhandlet seg siden frem til å kunne bli værende frem til årsskiftet, forutsatt at hun ikke deltok på noen møter. Man konstruerte også en pressemelding for å beskytte partiet og for å gi Buchardt tid til å overlevere posten som leder i kommunens kultur- og fritidsutvalg til en ny person.

– Jeg befant meg under stort press og ville samtidig både beskytte partiet og sikre at det gikk å få til en ordnet overlevering til en ny leder. Jeg bryter tausheten fordi jeg vil la det siste jeg gjør i partiet være å påvirke partiet til å gå tilbake til partiets kjerneverdier demokrati, delaktighet, alle menneskers likeverd og retten til å elske den man vil, sier Buchardt i en mail til Aftonbladet [3]. 

I en pressemelding [4] vedgår Socialdemokraterna at det er forholdet til en politiker fra SD som gjør at Buchardt ikke lenger har tillit i partiet. Det hevdes også at SD «står så langt fra sosialdemokratiske verdier som det er mulig å komme». 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474