Arkivfoto: Francesco Ruta / ANSA / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Færre migranter øst i Middelhavet bidro til 17 prosent færre ulovlige grensekryssinger langs de viktigste migrasjonsrutene til EU i oktober, ifølge Frontex.

Ifølge EUs grense- og kystvaktmyndighet ble det registrert 16.800 ulovlige grensekryssinger i oktober. Hittil i år er tallet 107.900, en nedgang på 16 prosent sammenlignet med i fjor.

Nedgangen fra september til oktober skyldes først og fremst at det kommer færre migranter via det østlige Middelhavet. Færre ankomster til øyene øst i Egeerhavet førte til en nedgang på 18 prosent til 10.800. Det utgjør rundt to tredeler av dem som kom ulovlig til EU i løpet av måneden.

annonse

Men selv om det var en nedgang øst i Middelhavet i oktober, har antall ankomster i denne regionen økt med 31 prosent hittil i år, sammenlignet med i fjor. At totalen for EU likevel er lavere skyldes først og fremst en halvering i det vestlige og sentrale Middelhavet.

Afghanere og syrere utgjør henholdsvis en tredel og en firedel av dem som kommer via det østlige Middelhavet. Halvparten av dem som kommer til EU vi Vest-Balkan er også afghanere.

I vest er det marokkanere og algeriere som er de største gruppene, mens det sentralt i Middelhavet er flest tunisiere, sudanere, ivorianere og pakistanere, opplyser Frontex.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon