- Resett - https://resett.no -

Frankrike minnes ofrene fire år etter terrorangrepene i Paris

Frankrike minnes onsdag at det har gått fire år siden terrorangrepene i Paris. Samtidig har Tyrkia begynt prosessen med å sende franske IS-krigere tilbake.

131 personer ble drept i de koordinerte angrepene i den franske hovedstaden, brorparten av dem på konsertstedet Bataclan. Bare én av angriperne overlevde. IS påtok seg ansvaret for angrepet.

Onsdagens minnemarkering skjer samtidig som sannsynligheten øker for at flere europeiske IS-rekrutterte vil returnere hjem.

annonse

Tyrkia har begynt å deportere IS-krigere til hjemlandet, og ifølge en talsmann for det tyrkiske innenriksdepartementet arbeides det med å få sendt hjem elleve terrorister av fransk opprinnelse. Det opplyser han til det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Siden 2015 har Tyrkia allerede returnert rundt 250 franske borgere, inkludert mange barn som er født i Irak og Syria.

Franske myndigheter opplyser at voksne blir varetektsfengslet umiddelbart ved ankomst, og at rundt 500 personer på nåværende tidspunkt er fengslet som følge av terror.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474