Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Tre innvandrermennn bortførte en svensk kvinne, og en av dem utsatte henne for en grov voldtekt. Kun voldtektsmannen er nå dømt til fengsel. Han blir imidlertid ikke utvist.

Den svenske nettavisen Samhällsnytt har gjengitt hendelsesforløpet lagt til grunn i den nylige fengselsdommen.

En beruset kvinne spaserte hjem fra et utested i Landskrona i Skåne en kveld i september 2018, da hun ramlet bevisstløs langs en vei. Etter en liten stund kom en bil med tre menn forbi. De stoppet opp, og to av mennene gikk ut av bilen, og gikk bort til kvinnen. De dro henne med seg inn i baksetet på bilen, og kjørte av gårde.

annonse

De kjørte så videre til enn bussholdeplass, og en av mennene tok med seg kvinnen og la henne på en benk. Kvinnen har i sin forklaring, som tingretten har lagt til grunn for sin dom, fortalt at hun ble lagt på magen, før mannen dro ned sine bukser, tok på kondom, og dro ned kvinnens truser, før han begynte å voldta henne analt, og siden vaginalt, på en aggressiv og voldsom måte. Offeret gråt og skrek mens voldtekten pågikk.

Les også: Resett i Oslo tingrett onsdag: to forskjellige voldtektssaker hvor gjerningsmenn hadde innvandrerbakgrunn (+)

Snakket et utenlandsk språk

annonse

Etter det brutale overgrep kollapset kvinnen på bakken, og voldtektsmannen hoppet inn i bilen igjen, og de tre innvandrerne kjørte av gårde.

I politiavhør har kvinnen tidligere forklart at mennene i bilen snakket et utenlandsk språk. Rettsmedisinske undersøkelser har også avdekket at kvinmen fikk flere blåmerker og sår på kroppen under voldtekten.

Kosovoalbaner

Svensk politi har kun lyktes i å spore opp én av gjerningsmennene, som ble anholdt et års tid etter at voldtekten fant sted. De resterende to mennene som var med er fortsatt ukjente for politiet.

Den anholdte mannen, som nå er dømt, er 33 år og kommer fra Kosovo. Han har statsborgerskap i Albania og Serbia.

Tirsdag meddelte tingretten i Lund at kosovoalbaneren dømmes for bortføring og voldtekt, til fengsel i fire år. Et av bevisene man har lagt til grunn er rester av innvandrerens sperm.

annonse

Han må også betale 145 000 krever i erstatning til kvinnen. Han slipper imidlertid unna utvisning fra Sverige, fordi aktor ikke la ned påstand om dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon