Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Julio Kopseng er i Borgarting lagmannsrett dømt for flere voldtekter av en kvinne i 2006 og for å ha voldtatt ytterligere en kvinne i 2012.

Kopseng ble funnet skyldig i flere voldtekter mot den ene fornærmede over en periode i 2006. Tiltalte ble under dissens ikke funnet skyldig i å ha voldtatt kvinnen mens hun var ute av stand til å motsette seg handlingen som følge av rus eller søvn. Kopseng må betale kvinnen oppreisningserstatning på 200.000 kroner.

Kopseng ble også funnet skyldig i å ha voldtatt en annen kvinne i oktober 2012 mens hun var ute av stand til å motsette seg handlingen som følge av rus og/eller søvn. Under dissens ble Kopseng funnet ikke skyldig i å ha fremkalt denne tilstanden. Kvinnen tilkjennes erstatning på 150.000 kroner.

annonse

Kopseng soner allerede lovens strengeste straff – 21 års forvaring med en minstetid på ti år etter å ha blitt dømt for overgrep mot 19 andre kvinner. Lagmannsretten utmålte derfor ikke straff.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon