Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ønsker at Sp tar over som bilistenes parti etter at Frp ifølge ham har mislyktes.

I Sps alternative budsjett som presenteres tidlig i neste uke, går partiet inn for å kutte i drivstoffavgiftene. Vedum vil at vanlige folk skal kunne kjøre biler med fossilt drivstoff til lavere priser enn nå, skriver Klassekampen.

– Frp har økt avgiftene for bilistene, så de er på ingen måte bilistenes parti. De har også sammen med Høyre målrettet kuttet i pendlerfradrag og gjort tiltak som gjør hverdagen vanskeligere for dem som er avhengig av bil, sier Vedum.

annonse

Les også: Jensen skjermer bilistene med kutt i drivstoffavgift

Han avfeier snakk om klimatiltak.

– Klimaregnskapet til en gjennomsnittlig Tesla-eier på vestkanten er garantert verre enn klimaregnskapet til folk med dårlig råd som kjører fossilbil, framholder han.

annonse

Med dette forslaget går Senterpartiet stikk motsatt vei av hva de andre rødgrønne gjør. Både AP, SV og MDG ønsker å innføre klimaavgifter for bilistene. Vedum mener at klimaavgifter må vurderes meget nøye før de innføres, slik at de ikke rammer hardest for de som har minst fra før.

– Det eneste partiet som har støttet noe i Stortinget, er Rødt. Alle partier som er opptatt av fordeling, må begynne å få øynene opp for avgiftene og konsekvensene av dem. Rettferdig sosial og geografisk fordeling er en hjertesak for oss. Å utjevne forskjeller er en del av den norske suksessen, sier Sp-lederen, som selv brukte «rånebilen» Volvo 240 som brudebil da han giftet seg i 2004.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon