Politiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

«Kjære politikonstabel; jeg skjønner det er vanskelig for dere, men folket er altså ikke dumme.»

Resetts kommentarfelt er elsket og hatet. Nylig tvang NTB oss til å stenge kommentarfelt i deres løpende kriminal- og hendelsesnynhetssaker. Men vi finner stadig gullkorn i kommentarfeltet.

Her har jeg sakset inn noen utdrag fra kommentarer i en sak om politiet som svarer Resett om gjengproblemer og ungdomskriminalitet på Oslo Øst.

annonse

– Politiet anser Haugerud/Trosterud som trygt. Om beboere ikke føler seg trygge er det beklagelig – politiets primæroppdrag er å skape trygghet i befolkningen, sier kommunikasjonssjef Unni T. Grøndal i Oslopolitiet til Resett.

Flere av leserne reagerer negativt på uttalelsen:

«Det skaper ikke trygghet når politiet sier at det er trygt på Haugerud og i Oslo, samtidig som folket ser og føler på kroppen mer hærverk, bilbranner, overfall og ran. Kjære politikonstabel; jeg skjønner det er vanskelig for dere, men folket er altså ikke dumme.»

annonse

En annen har en liknende innfallsvinkel:

«Det er beklagelig. Er det det eneste politiet har å tilby? I praksis sier de bare beklager, dere får leve med volden og utryggheten. Håper dere ikke blir skadet eller drept.

Det er virkelig skuffende at politiet og rettsstaten ikke lenger er i stand til å beskytte innbyggerne. Å sørge for innbyggernes sikkerhet er utvilsomt en av statens viktigste oppgaver. Det bør være et mål for samfunnet at enhver kvinne og mann bør kunne rusle fritt omkring i hele landet, til enhver tid på døgnet, uten å måtte frykte å bli utsatt for vold, trusler og sjikane.»

Andre er misfornøyd med jobben politiet gjør.

«En kollega av meg ringte til Oslo-politiet og sa at han vitnet en narkotikahandel like ved der han sto. Han sa at det skjedde nå og at det var bare å komme. Politiet sa selvfølgelig at de ikke hadde tid, men at han kunne gå på nettsiden og legge inn et tips. Det tipset går rett ut i tåkeheimen.

Tragikomisk!

annonse

Men kanskje man skulle ringe inn hver gang man ser narkotikahandel, slik at de får mer klager, så kanskje, kanskje da reagerer dem. Uansett, mulig det blir noe statistikk ut av det.»

En annen leser velger en satirisk vri:

«– Vi i sosionompolitiet føler oss meget trygge.
– Vennligst ikke ring oss.
– Vi har ikke tid.
– Vi drikker kaffe og er svært opptatt med henleggelser, når vi ikke spiser boller.
– Det er hardt arbeid å henlegge i stor hastighet.»

Selv lurer jeg på hvorfor slike meninger er så fæle og uanstendige at de tradisjonelle mediene så seg nødt til å stenge sine egne kommentarfelt?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon