Nav-direktør Sigrun Vågeng etter møtet med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i Oslo torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) møtte torsdag Nav-direktør Sigrun Vågeng for å få en orientering om Navs videre arbeid med trygdeskandalen.

De to møttes torsdag kveld i Arbeids- og sosialdepartementet.

På møtet overleverte Vågeng en plan til Hauglie for hvordan Nav skal håndtere saken videre, opplyser arbeids- og sosialministeren til NTB.

annonse

– På møtet med Nav-direktøren i dag har jeg understreket behovet for rask og korrekt saksbehandling, rask iverksetting av tilbakebetaling og god kommunikasjon med de berørte. Jeg har også forsikret meg om at Nav har de ressursene de trenger, sier Hauglie.

Vågeng forsikret at de jobber på høygir for å rydde opp, ifølge Hauglie.

– Saken har påført mennesker store belastninger. Staten skal gjøre opp for seg, og vi skal gjøre det så fort som råd er, sier statsråden.

Nav-ofre får penger på konto fra neste uke

Nav begynner å betale tilbake penger til ofrene for trygdeskandalen neste uke, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Hun opplyser til Dagbladet at de første ofrene kan vente seg penger på konto allerede neste uke.

annonse
annonse

Hauglie var torsdag kveld i møte med Nav-direktør Sigrun Vågeng der hun fikk overlevert Navs oppryddingsplan etter trygdeskandalen.

Hauglie sier hun under møtet fikk en statusrapport for hvordan Nav skal jobbe med de berørte og håndtere saken videre.

– Det de kunne fortelle, var at alle som er domfelt og anmeldt, er oppringt, og trekk i ytelser og lønn er stoppet. De kunne også fortelle at de første som får penger tilbake på konto, får det allerede til uka. De går nå fortløpende gjennom sakene, og der de har saksbehandlet på nytt, betaler de tilbake. Det er veldig bra, sier Hauglie til avisen.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon