Flere personer går rundt området der flyet styrtet kort tid etter ulykken. Foto: Dmitry Lovetsky, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En etterforskningsgruppe som gransker nedskytingen av et passasjerfly over Ukraina i 2014, sier det var tettere bånd mellom Russland og opprørere enn antatt.

Den nederlandskledede internasjonale etterforskningsgruppen avdekket torsdag detaljer om kommunikasjonen mellom høytstående tjenestemenn i det russiske myndighetsapparatet og opprørere i utbryterregionen Donetsk.

Etterforskerne fastslår at Russlands støtte til opprørerne var mer enn militærstøtte, og de mener den sikre kommunikasjonen som ble benyttet, tyder på at den russiske sikkerhetstjenesten FSB var involvert.

annonse

– Båndene mellom russiske tjenestemenn og ledere av den selverklærte folkerepublikken i Donetsk ser ut til å være mye tettere enn først antatt, sier etterforskningsleder Andy Kraag.

I juni opplyste etterforskerne at de har siktet fire personer, blant dem tre russere, i forbindelse med deres rolle i nedskytingen.

Alle 298 personer om bord omkom da passasjerflyet fra Malaysia Airlines på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur ble skutt ned av en bakke-til-luft-rakett på vei over det østlige Ukraina i 2014.

annonse

Prorussiske separatister anklages for å ha skutt flyet ned, mens Russland har blitt beskyldt for å ha utstyrt opprørerne med bakke-til-luft-raketter som gjorde nedskytingen mulig. Russland har avvist anklagene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon