Skjermbilde Nettavisen.
annonse
annonse

Det er bare snart Resetts «utskjelte» kommentarfelt igjen. Nettavisen holdt ut en stund, men de så seg nødt til å kaste inn håndkle. Nå har de lansert en erstatning. En portal for leserbrev der en ikke kan kommentere, kun skrive egne leserinnlegg.

– Vi prøvde lenge med kommentarfeltet, men etter hvert så ga vi bare opp, for folk var mer opptatt av å skjelle hverandre ut enn å komme med argumenter. Det trakk mer ned enn det løftet opp, sier redaktør Erik Stephansen i Nettavisen til Medier24.

Les også: Fra Resetts utskjelte kommentarfelt

annonse

Nettavisen har god tro på prosjektet

Selv om leserbrev ikke er noe nytt, pressestøtteorganene Dagsavisen og Vårt Land har også det samme. Men de er ikke interaktive, der leserne kan uttrykke det de tenker gjennom en spontan kommentar. Men gammelmedia har stengt sine kommentarfelt. De sier det ble for krevende å holde det åpent, selv om det er bare et lite mindretall som ikke kan oppføre seg, og det er moderators oppgave å luke ut slike.

For de som liker å diskutere så vil leserbrev være som å følge med på NRK, en er hensatt der til å lytte uten å få sagt sin mening. Hvis en da ikke vil skrive sitt eget leserbrev.

Les også: Resett stenger kommentarfeltet på enkelte NTB-saker

Om en sjekker Nettavisen Leserbrev, så blir en slik debattform uoversiktlig. Innleggene er ikke linket opp til hverandre, så en må lete etter om noe har kommentert ens eget brev, og om man svarer så må en krysse fingrene på at den andre finner svarbrevet, og så videre. Det blir ikke lange og interessante debatter av det.

– Mitt inntrykk er at det har kommet inn ganske mange flere leserinnlegg enn det gjorde før. Når man går inn for å se hva som har kommet er det en følelse av at «her var det mye å velge i», sier debattansvarlig Bjørn Skomakerstuen.

Les også: Nettavisen stenger sine kommentarfelt med umiddelbar virkning

Redaktør Stephansen og debattansvarlig Skomakerstuen mener at overgangen fra kommentarfelt til leserbrev er i samsvar med Nettavisens mål om å utvide ytringsrommet. De lover å slippe igjennom det meste, men ikke alt.

– Vi har moderatorer – som vi tidligere brukte på kommentarfeltene – som jobber med å sile ut innlegg. De er studenter ved journalisthøyskolen. Så tar vi oss av litt av det. Det er jo en klassisk redaktøroppgave, sier Stephansen til Medier24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon