annonse
annonse

Frp-leder Siv Jensen ønsker strengere tiltak for å forhindre at båtmigranter kommer sjøveien til Europa.

I et innlegg på Facebook referer hun til justisminister Jøran Kallmyr, som er på reise i Australia, der han blant annet har fått omvisning i hvordan den strenge grensekontrollen i landet fungerer.

– Australia har fått en fullstendig stopp av båtmigranter til landet, og Jøran Kallmyr har besøkt dem for å se hvordan de har fått det til.

annonse

– Australia har avskåret muligheten for å søke asyl hvis en kommer sjøveien. Resultatet er ingen drukninger. Australia får det til fordi de har avtaler med nabolandene om å ta båtflyktninger tilbake. Her har Europa mye å lære!, skriver finansministeren.

Jøran Kallmyr er for tiden i Australia, der han har deltatt på en internasjonal ministerkonferanse om forhindring av terrorfinansiering. I forbindelse med besøket har han fått observert på nært hold hvordan landet har hindret båtflyktninger i å reise inn i territoriet til sjøs.

annonse

– Det er interessant for oss å se hvordan de har fått det til her, for de har klart å få fullstendig stoppet båtflyktninger fra Sri Lanka og Indonesia, har justisministeren uttalt til NTB.

Les også: Ketil Solvik-Olsen toner ned lederambisjoner i intervju med Resett: – Det har blitt overdrevet (+)

Bekymret for barna

På sosiale medier er det delte meninger om hvorvidt Europa bør lære av Australia eller ikke.

– Det er dessverre mange barn med i disse båtene. Skal vi bare la dem omkomme? Bare overse problemene? Dette er jeg ikke enig i, skrives det i Siv Jensens kommentarfelt.

– Er dette veldig humant da? Hvor skal folk oppholde seg i krigshandlinger?, spør en kvinne.

Andre er mer positive.

– Australia har ikke solgt ræva si til EU og pengegriske byråkrater. Derfor får de det til, skriver en person.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon