Partileder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre under LOs Kartellkonferanse på Gol. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet går inn for å doble fagforeningsfradraget fra 3.850 kroner til 7.770 kroner i sitt alternative statsbudsjett. Hadde de fått gjennomslag ville LOs 930.000 medlemmer få et inntektsfradrag på opptil 7,2 milliarder kroner til sammen. 

Forslaget fører til et skattelette på 1,6 milliarder, da LO-medlemmene ikke trenger å betale den vanlige skattesatsen (22%) for medlemskontingenten. Dette skriver Nettavisen.

Les også: Pressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet

annonse

Mottatt 80 millioner – Fradrag 800 millioner

– Det er under enhver kritikk at Ap foreslår å nærmest doble inntektsfradraget til LO-medlemmer på kontingenten. De siste fire valgene har Ap mottatt 80 millioner kroner i støtte fra LO, nå får LO tilbake, tidoblet. Det koster 800 millioner å gi de fradragene de mottar i dag. Dette ser ut som en enkel skattelette til LO sine medlemmer, men realiteten er at dette blir mer en gavepakke til pampene med millionlønn i toppen av LO, sier Hoksrud.

Hans-Christian Gabrielsen etter valget som ny leder på LO-kongressen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Korrupsjon og uakseptable bånd

annonse

– Nå kan LO/fagbevegelsen tilby sine medlemmer skattelette, om de fortsetter å være medlemmer. Det er heller ikke å stikke under en stol at LO har en representant i styret til Ap. Hadde noen i næringslivet fått samme behandling som LO får, ville man ropt om korrupsjon og uakseptable bånd. Båndet mellom Ap og LO er et korporativt samarbeid som ikke er sunt for demokratiet, hevder Hoksrud.

Les også: – Bård Hoksrud forsøpler debatten ved å si at journalister jobber for et rødere Norge

– Skal man forsvare slike forslag, kan altså ikke LO sponse politiske parti, men må heller sikre seg politisk uavhengighet. Da kan man bevise ovenfor sine medlemmer at man først og fremst jobber for de, ikke for Ap, avslutter Bård Hoksrud.

Riktig og viktig

Kjell Werner, ansvarlig redaktør i Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), støtter doblingen av fagforeningsfradraget. – Det er bevist gjennom historien at «et organisert arbeidsliv fører til økt produktivitet og en god fordeling av verdiskapningen» skriver Nettavisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon