Foto: Skjermdump fra SVT.
annonse
annonse

I et TV-intervju med SVT forteller den danske politimannen Martin Rump at kriminelle gjenger består av 98 prosent unge menn med innvandrerbakgrunn. 

Intervjuet ble kringkastet i et TV-program på den svenske statskanalen. SVT har i programmet besøkt Nørrebro, en innvandrerdominert «ghetto» i København, der dansk politi har opprettet en særskilt visiteringssone.

SVT problematiser det danske politiets innsatser for å få bukt med gjengproblematikken. Reporteren bekymrer seg spesielt for at innvandrere skal føle seg mistenkeliggjort. 

annonse

Les også: – Danske grensekontroller kan skape nye kriger

Faktabasert politiarbeid

Politimannen Martin Rump forklarer det særlige fokuset på innvandrere på følgende måte:

annonse

– Om en gruppe i konflikten består av 98 prosent unge menn med en annen etnisk bakgrunn, blir det jo oftest den gruppen man fokuserer på når man skal visitere noen i forbindelse med konflikten. Det er jo de som tilhører gjengene. 

Inviterer kriminelle på pizza

I TV-programmet tar SVT også opp det svenske politiets kampanjer for å ta knekken på gjengene i Sverige. I Malmø har man blant annet invitert grovt kriminelle individer på pizza, for å snakke om problemene. 

Politimester Stefan Sintéus er ikke fornøyd med at pizzaslabberaset er blitt latterligjort i ulike medier. 

– Ja, det har jo fått et råttent stempel i visse medier, det er jeg virkelig enig i, sier han. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon