Fredrik Reinfeldt på Svenska mässan på torsdag. Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Sveriges tidligere statsminister, Fredrik Reinfeldt, går i strupen på danske styresmakter for å ønske mer kontroll over grensen mot Sverige.

På tirsdag innførte Danmark nye midlertidige grensekontroller mot Sverige, i seks måneder i første omgang, for «å hindre at kriminelle bander beveger seg over grensene.» Grensekontrollene skjer i kjølvannet av de mange eksplosjonene som har funnet sted i Sverige så langt i år.

Tiltakene får den tidligere svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt til å se rødt. Under et intervju på Svenska mässan på torsdag, langet han ut mot tiltakene.

annonse

Reinfeldt insinuerte at danskene ikke lenger stoler på svenskene, som er grunnen til tiltaket.

– Vi må ha mer kontroll, mer grenser, murer og mer politi, fordi det rett og slett ikke er mulig å stole på dere. Så tillit styrer samfunnsutviklingen. Når det finnes tillit, da blir verden mer åpen, når den mangler, vil du få flere murer og kontroller, sa en opplagt irritert Reinfeldt.

Les også: Eksplosjoner i Sverige: Senioranalytiker på Försvarshögskolan sammenligner Sverige med Afghanistan 

annonse

– Det er det danskene holder på med nå. Jeg så det på TV i går. Nå er danskene stolte, fordi endelig skal de få kontrollere alle svensker. Det er omtrent som vi har blitt kollektivt gale i Sverige, og ikke kan slippes inn i Danmark for da kan Danmark smittes. Det er den typen av «vi og dem»-tankegang som styrer verden i dag, raste han videre.

– Det er fullstendig livsfarlig. Det kommer bare til å skape nye kriger, advarte Sveriges tidligere statsminister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon