Bakeriet Backstube på Torshov ble truffet av et skudd under ambulansekapringen i oktober. Foto: Anders R. Christensen / NTB scanpix
annonse
annonse

Spesialenheten får hjelp av Kripos i etterforskningen av politiets opptreden under ambulansekapringen på Torshov. Fire tjenestemenn er fremdeles siktet.

– Dette er en pågående etterforskning hvor vi fortsatt anser å være i innledende fase. Vi jobber fortsatt med å samle inn relevant informasjon, for å få et helhetlig bilde av det som har skjedd, sier etterforskningsleder Ingvild Lærum i Spesialenheten for politisaker.

22. oktober kapret en mann en ambulanse på Rosenhoff i Oslo, og kjørte mot Torshov. Under jakten på mannen avfyrte politiet minst 19 skudd mot ambulansen, men ingen ble truffet av skuddene.

annonse

Ett av skuddene traff et vindu på bakeriet Backstube på Torshov, men gikk ikke gjennom. Inne i bakeriet var det flere kunder da skuddet traff.

Fire tjenestepersoner er fremdeles siktet i saken fordi det er tatt beslag i tjenestevåpnene deres, men det er ikke tatt ut noen formell siktelse mot noen av dem.

Lærum sier at de har gjort avhør av både tjenestepersoner og sivile vitner, men at det fortsatt gjenstår flere avhør.

– Videre avventer vi tilbakemelding blant annet på tekniske undersøkelser av våpen, og beslag som er gjort knyttet til våpenbruken. Kripos bistår oss med dette, sier hun.

annonse

Det gjenstår også gjennomgang av elektronisk materiale i saken.

– Dette er en relativt omfattende etterforskning, som erfaringsmessig vil ta tid å ferdigstille, sier Lærum.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon