annonse

Politiet fikk i Asker og Bærum tingrett medhold i å beholde kontrollen over draps- og terrorsiktede Philip Manshaus’ millionformue.

Årsaken til at politiet har begjært heftelse i verdier som tilhører 22-åringen er for å sikre betaling av erstatning og oppreisning til etterlatte og ofre.

Fredag ble det klart at retten mener det er en klar risiko for at midlene han har forsvinner og at ofre ikke får erstatning, og politiet får dermed medhold i heftelsen, skriver Nettavisen.

annonse

Det betyr at politiet har kontroll over formuen hans, slik at han ikke kan disponere den selv.

Det foreløpige anslagsvise erstatningskravet er på fire millioner kroner, ifølge politiadvokat Hilde Strand.

Av dokumenter Nettavisen har fått tilgang til, går det fram at det gjelder en halvpart av en leilighet han eier i Oslo, og politiet har tatt heft i verdier på inntil fem millioner kroner. Ifølge eiendomsregisteret ble leiligheten kjøpt av Manshaus og et familiemedlem for 5,9 millioner kroner i november 2016.

annonse

Det var lørdag 10. august at moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum ble rammet av terror, men ingen personer ble alvorlig skadd. Kort tid før moskéangrepet drepte Manshaus sin 17-år gamle stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse