Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Sami Jelassi)
annonse
annonse

Tunisias president Kais Said gir partiet som fikk flest stemmer i valget, det moderate islamistpartiet Ennahda, i oppdrag å danne ny regjering.

Det kunngjorde Said fredag etter at Ennahda hadde nominert Habib Jemli som statsminister. Etter nomineringen ga Said Jemli det formelle oppdraget med å danne ny regjering, melder det statlige nyhetsbyrået TAP.

Jemli får to måneders frist på seg til å danne en koalisjonsregjering. 60-åringen, som har bakgrunn fra landbruksdepartementet, ble nominert av sitt parti som statsminister etter at partiet hadde valgt Rached Ghannouchi som ny leder for nasjonalforsamlingen.

annonse

Ennahda fikk 52 av de 217 plassene i nasjonalforsamlingen i valget. Partiet ble størst, men mangler flertall til å danne regjering på egen hånd. Dermed må Ennahda forhandle med andre partier for å danne en koalisjonsregjering.

Said (61) er jussprofessor og stilte som uavhengig kandidat i presidentvalget. Han vant over mediemogulen Nabil Karoui (56) fra det nyoppstartede partiet Qalb Tounes.

Også Jemli har stilt som uavhengig kandidat. Ennahda har opplyst at han er nominert som statsministerkandidat basert på «kompetanse, integritet og erfaring fra regjeringsarbeid».

annonse

Etter folkeopprørene med krav om demokrati i en rekke arabiske land i 2011, ble Tunisia regnet som den eneste suksesshistorien. Det var også her den såkalte arabiske våren begynte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon