Illustrasjonsbilde. REUTERS/Joe Skipper/File Photo
annonse
annonse

Det er grunn til bekymring rundt sikkerheten for astronauter som sendes til ISS i romkapsler fra SpaceX og Boeing, skriver NASA-revisorer i en rapport.

– NASA står overfor betydelige utfordringer knyttet til sikkerhet og teknologi som må løses før astronauter kan fly i private kapsler, heter det i rapporten.

Der påpeker NASAs revisorer at Boeing og SpaceX er flere år forsinket i arbeidet med å sende mannskap til den internasjonale romstasjonen (ISS), og at private romkapsler fra disse selskapene trolig ikke vil bli sertifisert for bruk før neste sommer.

annonse

Derfor oppfordrer revisorene NASA til å utarbeide det de kaller en realistisk tidsplan for å unngå at det går på sikkerheten løs.

Revisorene skriver også at NASA utbetalte for store beløp til Boeing for å få selskapet til å utvikle sine kapsler raskt. Ifølge rapporten vil det dermed koste 90 millioner dollar i gjennomsnitt for et sete om bord i Boeings Starliner-kapsel. Det er nesten det doble av hva en gjennomsnittpris for et astronautsete koster hos SpaceX.

I tilfelle det vil oppstå ytterligere forsinkelser, må NASA kjøpe ekstra plasser om bord på russiske raketter, står det i rapporten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon