Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

President Donald Trump har bedt USAs høyesterett gripe inn for å stanse innsyn i selvangivelsen hans.

En lavere rettsinstans har avvist Trumps forsøk på å hindre at etterforskere får innsyn i skattemeldingene hans fra og med 2011. Torsdag ba presidenten høyesterett vurdere saken.

Det er statsadvokaten på Manhattan, Cyrus R. Vance, som ønsker tilgang til dokumentene i forbindelse med en større etterforskning. Den omfatter blant annet utbetalingen av såkalte hysjpenger til to kvinner som begge hevdet å ha hatt et seksuelt forhold til Trump. Pengene ble utbetalt før presidentvalget i 2016.

annonse

Jay Sekulow, en av Trumps advokater, sier til Reuters at de mener det strider mot loven å gi etterforskere innsyn i presidentens skattemeldinger.

Sekulow skriver blant annet i brevet til høyesterett at å la en «sittende president bli et mål for kriminell etterforskning, og bli stevnet på grunnlag av dette, vil distrahere ham fra de mange og viktige pliktene han har».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon