Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Med sosiale medier har Hvermansen fått sitt Speakers Corner – komfortabelt hjemme i godstolen. Dette er flott, men det har samtidig åpnet opp for personhets og trusler av våre folkevalgte, gjerne skjult bak fiktive brukernavn.

Seriøse mediebedrifter har dog tatt grep for å luke ut de mest useriøse og forkastelige ytringene.

Det frifinner ikke alle de politikere som faktisk gjør hverdagen for deg og meg tyngre – og da gjerne på det økonomiske plan, som for eksempel å teppebombe byer og tettsteder med bomstasjoner, for kritikk. Lurer på hvor mange av deM som har egen bil?

annonse

På riksplan har vi stortingspolitikerne – som liksom skal være gode rollemodeller, og inneha et minimum av fagkunnskap om saker som de er med på å vedta. Du skal være temmelig naiv hvis du i 2019 går rundt og tror at folk havner på Stortinget fordi de er så opptatt av ditt og mitt velbefinnende. Nei, politikk på sentralt plan er blitt yrke og karriere – være seg i en kommune eller på Løvebakken.

Tilhører en Arbeiderpartiet så har man gjerne gått AUF-skolen, og gjennom kontakter og spisse albuer så snor man seg frem og opp som en giftig slange i det politiske hierarkiet. Utdannelsen er oftest innen statsvitenskap, og arbeidserfaring er enten innenfor partiet eller som frivillig arbeider på en rocke-festival. Med andre ord; egentlig diskvalifisert til å inneha viktige jobber som har store følger for mange, og lønn som to sykepleiere.

Får du i tillegg en journalist i senga så har du lykkes som tidligere KGBs honningfeller. Man kan jo minne om stortingsrepresentant Jette F. Christensen (Ap) og VGs tidligere politiske kommentator, Frithjof Jacobsen. Da snakker vi journalistisk forræderi overfor leserne.

annonse

Les også: Frithjof Jacobsen (VG) har mistet all troverdighet. Jette Christensen (Ap) derimot har aldri hatt noen

I de siste årene har det kommet frem at stortingsrepresentanter har bedrevet ren og skjær svindel med reiseregninger, og det i årevis før de ble tatt med buksene nede. Man skulle jo tro at årslønn på 1 million, gratis skattefri leilighet i Oslo, fri mobil, hjemreiser, aviser, kulturbilletter, taxi på kveldstid (nei, ikke noe kollektiv, takk) skulle være bra nok. Glemte jeg «studieturer» til fjerne strøk på flotte hotell, og innlagt fritid – med betaling?

Journalist Anne Grenersen i Avisa Nordland hadde funnet ut at til og med begravelsen blir dekket skulle du være så uheldig å krepere innenfor stortingsperioden. De etterlatte blir også velsignet med fire måneders etterlønn (20.6.2019).

Les også: Har Arbeiderpartiet utspilt sin rolle?

Det er jo nesten ikke til å fatte. Eller vent litt. Forklaringen er enkel: Politikerne har selv bestemt sin lønn og pensjon. Det hadde vært noe det for en skarve adjunkt uten opprykk, som undertegnede.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon