Politibiler ved stedet der en kvinne ble funnet drept med kniv i Florø i Sogn og Fjordane. En mistenkt mann er pågrepet, opplyser politiet. Foto: David E. Antonsen / Firdaposten / NTB scanpix
annonse
annonse

En 27 år gammel mann fra Øst-Europa fremstilles for fengsling søndag, mistenkt for knivdrap på en kvinne i Florø fredag kveld. 

I en pressemelding lørdag kveld forklarer politiet at de ennå ikke har avhørt siktede, fordi han blir ivaretatt av helsevesenet. Det rapporterer NTB. De offentliggjør imidlertid at den siktede mannen bodde i Florø sammen med sin mor, og de to hadde besøk av den nå drepte kvinnen og hennes sønn. De er alle fra Øst-Europa, men fra to forskjellige land.

Fengslingsmøte 

annonse

Det er ikke kjent hvordan den siktede forholder seg til skyldsspørsmålet. Fengslingsmøtet skulle etter planen avholdes mandag, men ble av ukjente årsaker fremskyndet til søndag. Politiet vil sannsynligvis begjære fire ukers varetekt med brev- og besøksrestriksjoner, da det er fare for at mannen skal ødelegge bevis dersom han ikke fengsles.

Les også: Kvinne funnet drept i Florø – antatt gjerningsmann pågrepet

Erklært død på stedet

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20 fredag kveld, og gikk til væpnet aksjon mot en leilighet. Kvinnen ble erklært død på åstedet klokken halv åtte, etter at livreddende førstehjelp ble forsøkt uten hell. Kvinnen var i live da helsepersonell kom til stedet, forteller vakthavende lege Ronny Cassels til Firdaposten.

annonse

Vil begjære judisiell observasjon

Eli Valheim i Vest politidistrikt fortalte NTB tidligere på lørdag at politiet vil be om en full judisiell observasjon av siktede. Undersøkelsen har som formål å avklare om siktede var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Den avdøde kvinnen, som skal obduseres mandag, bodde ikke i Norge. Politiet arbeider med å varsle hennes pårørende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon