- Resett - https://resett.no -

Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter

Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter i Paris. Flere er pågrepet. Det er søndag ett år siden protestbevegelsen holdt sin første demonstrasjon.

78 personer ble satt i varetekt, og 124 ble tatt inn til avhør i Paris lørdag ettermiddag, skriver Reuters [1].

Demonstranter samlet seg både nord i byen ved metrostasjonen Porte de Champerret og ved Place d’Itale sør i Paris. Begge stedene brukte politiet tåregass mot demonstrantene. Enkelte demonstranter satte fyr blant annet på biler.

annonse

En rekke metrostasjoner i Paris var stengt lørdag, og svært mange politifolk var ute i gatene. Vaktholdet var særlig stort ved Triumfbuen ved Champs-Élysées, som var åsted for ukentlige protester og sammenstøt i fjor.

Det var ventet rundt 200 demonstrasjoner rundt om i Frankrike.

Ifølge landets innenriksminister Christophe Castaner deltok 28.000 personer i demonstrasjoner rundt om i landet lørdag. 4.700 av dem var i Paris.

Demonstrasjonene dabbet av
annonse

I Marseille samlet demonstrantene seg lørdag i rundkjøringer for å protestere.

Gule vester-demonstrasjonene har dabbet av i løpet av sommeren, men bevegelsens ledere håper å vekke den til live. Søndag er det ett år siden protestbevegelsen startet.

I de første demonstrasjonene i november 2018 ble det protestert mot regjeringens planer om å øke prisene på drivstoff. Etter hvert utviklet demonstrasjonene seg til protester mot president Emmanuel Macron og hans økonomiske reformer.

Skattekutt

Frankrike kutter mer enn 10 milliarder euro i skatter neste år, som følge av protestene.

Flere frontfigurer i protestbevegelsen mener at myndighetene ikke har gjort nok for å imøtekomme demonstrantenes krav.

– De gule vestene gjorde oss oppmerksomme på virkeligheten til millioner av mennesker, sa finansminister Bruno Le Maire fredag og lovet at regjeringen vil ta grep.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474