Homofil vielse i den norske kirke. Par i Ila kirke. To menn gifter seg. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En Sp-politiker på Notodden beklager sine uttalelser, etter å ha hevdet at homofile vil bli straffet av «Herren». 

Nylig gikk en diskusjon i Notodden kommunestyre om hvorvidt man i kommunen skal flagge med regnbueflagget. Under debatten sa representanten Henrik Bakke (Sp) sa at de som velger å være homofile får ta det på egen kappe, for Herren kommer til å straffe dem senere, og ble klubbet av ordfører Gry Fuglestveit (Ap). Bakke stilte også spørsmål ved om det i det hele tatt skal flagges med annet enn det norske flagget. Dette rapporterer lokalavisen Telen. 

Les også: Kritikk av Pride og LHBT+ er på sin plass. Og det handler ikke om homofobi eller intoleranse

annonse

Partikollegaer tar avstand

Uttalelsen vekket sterke reaksjoner fra de andre kommunepolitikerne. Også Bakkes partikollegaer tok sterk avstand fra hans uttalelser.

– Jeg skulle ha reagert der og da Henrik Bakke serverte en stygg stigmatisering av homofile, men vurderte det slik at jeg ikke ville ha en partiintern disputt for pen mikrofon, sier gruppeleder Truls Ekeberg.

– Jeg som gruppeleder og vi som parti tar skarp avstand fra Henrik Bakkes uttalelse, slår han fast.

annonse

– Gikk over streken

Bystyrerepresentant Åslaug Sem-Jacobsen, som også sitter på Stortinget for Senterpartiet, reagerer også sterkt på sin partikollegas homo-utspill

– Alle må mene hva de vil, men både vår egen Henrik Bakke og Kjell Karlsen fra Partiet De Kristne gikk over streken fra talerstolen. Sentepratiet heier på og jeg er personlig begeistret for det vi har sett i små og store kommuner de to siste årene med Pride-parader. Vi viser her på Notodden og i storsamfunnet at vi ikke vil stigmatisere, men inkludere alle, sier Åslaug Sem-Jacobsen.

Les også: Finsk politiker siterte Bibelen – etterforskes for hatkriminalitet

Har unnskyldt seg

annonse

Henrik Bakke har selv gått ut og beklaget uttalelsen, selv om han mente ordføreren klubbet ham for tidlig.

– Ja, det burde ikke ha vært sagt og jeg mente det ikke slik. Det burde ikke ha vært i innlegget mitt. Beklager. Jeg legger meg flat for kritikken som har kommet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon