Rettsmøte for behandling av vilkårene for utlevering av Najumuddin Faraj Ahmad, også kjent som Mulla Krekar, terrorgruppen Ansar al-Islams tidligere leder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter å ha vært borte fra nyhetsbildet i nesten fem år er mulla Krekars gamle terrororganisasjon, Ansar al-Islam, tilbake i overskriftene.

Terrorgruppen ble etablert i 2001 av blant annet Mulla Krekar for å innføre sharia-lover i irakisk Kurdistan. Den hadde tidlig kontakt med al-Qaida, og ser på seg som en del av al-Qaida-franchisen. Mulla Krekar var den offisielle lederen av Ansar al-Islam i cirka to år etter at terrorgruppen ble opprettet.

I 2014 led den irakiske fløyen av Ansar al-Islam masseavhopp av medlemmer til Islamsk stat (IS), og har ligget lavt siden. Men nå som IS så å si har blitt bekjempet i landet og er under press fra mange kanter, kan det virke som Ansar al-Islam er på vei til å få et nytt liv.

annonse

Ansar al-Islam står bak et nylig vellykket terrorangrep i Irak, medlemmer av gruppen ble nettopp arrestert i India for første gang i landets historie, og den har utgitt en ny jihadistisk promovideo for å tiltrekke seg nye rekrutter for ikke lenge siden.

Terror

For første gang på fem år, tok Ansar al-Islam på seg ansvaret for et terrorangrep i Irak tirsdag 29. oktober mot den sjiamuslimske folkemilitsen PMU – i den irakiske provinsen Diyala. Terroren har blitt bekreftet av uavhengige kilder, og ingen andre terrorgrupper har tatt på seg ansvaret.

Les også: Salafi-jihadismen sprer seg stadig

annonse

– Løvene fra Ansar al-Islam i Jalawla-området i Iraks Diyala-provins plasserte to improviserte veibomber (IED) og drepte de kriminelle i PMU, heter det i en offentlig uttalelse fra terrorgruppen.

Arrestasjoner

Rundt en måned tidligere ble to bangladeshiske medlemmer av terrorgruppen arrestert i India, som fryktet at individene skulle sette opp en terrorcelle i landet.

– De hadde falske indiske ID-kort, som indikerer at vi hadde planer om å være her i en lengre periode, sier en anonym indisk tjenesteperson om arrestasjonene.

Det er første gang noen sinne at tilstedeværelsen til Ansar al-Islam har blitt registrert i India.

annonse

Promovideo

For noen uker siden, slapp Ansar al-Islam en nye promovideo titulert «Lynnedslag sendt». I klassisk jihadistisk stil med tradisjonell muslimsk sang (nasheed) i bakgrunnen, tar videoen for seg terrorgruppens treningsprogram for nye rekrutter.

Videoen er bra produsert – ikke ulikt propagandaen til IS i sine glansdager. Alle ansikter er sladdet, bortsett fra instruktøren, som har på seg finlandshette.

Les også: 1979: Da det blåste opp til den perfekte jihadistiske storm

Propagandavideoen starter med en scene hvor terroristene får praktisk kamperfaring i form av skytetrening med et enormt automatvåpen festet til en pickup.

Deretter vises et klipp hvor jihadistene i Ansar al-Islam blir skolert i teorien bak asymmetrisk krigføring og terrorisme.

annonse

Så ser man terrorister som driver med styrketrening.

Videoen viser deretter at Ansar al-Islam tar islamsk bønn alvorlig.

På tampen av videoen får alle rekruttene som har bestått treningsprogrammet en klem av instruktøren.

Helt på slutten av videoen, drar mennene hver til seg klare til ny dyst. De er klare å kjempe for sharialover i Ansar al-Islams navn!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon