Bill Maher frykter at uforsonlighet kan føre til borgerkrig i USA. Foto: Stewart Cook/REX
annonse
annonse

Bill Maher lover å tone ned Trump-vitsene, og mener det er en reell mulighet for borgerkrig i USA.

Bill Maher er komiker, tilhører venstresiden, og er kjent kjent for å komme med mye tøff kritikk av president Trump. Men Maher er også kritisk til det han ser på som skarp venstredreining hos Demokratene for tiden.

I fredagens program «Real Time» sier programleder Maher at «amerikanere er nødt til å lære og leve med hverandre». Han oppfordrer alle til å nyte Thanksgiving (som er siste torsdag i november) med familie og venner, uansett om man har politiske uenigheter. Maher sammenligner USA og demokratiet med Thanksgiving med storfamilien:

annonse

– Det betyr å dele et land med drittsekker du ikke kan fordrfa. Det ligner på Thanksgiving. Du kan ikke velge gjestene. For disse «freaks» er din familie.

Åpen debatt

Maher mener problemet er at folk ikke er interessert i en sunn, åpen debatt lenger, det handler bare om å vinne, og helst ødelegge motstanderen fullstendig.

annonse

– I det siste hører vi stadig mer og mer om en borgerkrig nummer to, noe som høres umulig ut i dette rike, velstående landet. Men det er det ikke. Vi snakker om Trump som en eksistensiell trussel, men hans side ser på Demokratene i kontroll over myndighetene på akkurat samme måte.

– Og når begge sider tror at hvis den andre siden tar over betyr det verdens ende, ja, da kan man få borgerkrig….Vi må lære å leve med hverandre, ellers vil det bli blodig.

Tidligere president Barack Obama var inne på noe beslektet når han nylig advarte Demokratenes kandidater mot å bli for ytterliggående. Han har tidligere kritisert den uforsonlige debatten på sosiale medier.

Les også: Obama tar et oppgjør med skinnhellighet og fordømmelser på sosiale medier

Du kan se et kort klipp av Bill Mahers uttalelser hos Breitbart, også Newsweek  har skrevet om saken.

Youtuberen Tim Pool har også diskutert utspillet. Pool beskrives som både venstrevridd og høyrevridd, avhengig av hvilken sak han rapporterer fra.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon