Demonstranter kaster brannbomber mot politiet. Foto: AP / Achmad Ibrahim / NTB scanpix
annonse
annonse

Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien. Søndag var det nye sammenstøt med politiet. En politimann ble truffet av en pil i leggen.

Hongkong er nå inne i en dyp krise, og økonomien begynner å bære preg av situasjonen. På sosiale medier oppfordrer demonstrantene til å fortsette å legge press på økonomien for å ramme regimet.

Demonstranter har okkupert universitetsområder, og søndag var flere titall samlet ved Hongkong Polytechnic University in Kowloon. Universitetet har fungert som base for protestaksjoner.

annonse
Skutt med pil

Søndag morgen var det igjen kaotiske tilstander ved universitetsområdet.

Bilder fra stedet viser en politimann med en pil stikkende ut av leggen. Ifølge politiet ble pilen avfyrt av demonstranter.

Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene, som svarte med bensinbomber og brannbomber.

annonse

Gatene rundt universitetsområdet var fylt med røyk fra flere branner.

Skoler holder stengt i begynnelsen av uken av sikkerhetsgrunner, ifølge utdanningsmyndighetene.

Mange utenlandske studenter er i ferd med å reise hjem, og trafikken er lammet av veisperringer og hyppige, lynraske protestaksjoner.

Opprydding

Flere titall soldater fra den kinesiske garnisonen i Hongkong, kortklipte og iført likt treningstøy, gjorde en sjelden opptreden i Hongkongs gater lørdag. De gjennomførte en lynrask opprydning av murstein og skrot i området ved basen. Ifølge Hongkongs grunnlov er de pålagt å oppholde seg på garnisonsområdet.

Soldatenes innsats blir sett på som svært symbolsk og skal ha skjedd uten noen oppfordring fra de hardt pressede selvstyremyndighetene i Hongkong.

Soldatenes opptreden har økt det fra før høye spenningsnivået. Uken som har gått har vært preget av gateslag på universitetsområdene, sperrede veier og metrolinjer, hærverk, vold og kaos. To personer har mistet livet i hendelser knyttet til protestene i løpet av uka som gikk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon