Politibiler ved stedet der en kvinne ble funnet drept med kniv i Florø i Sogn og Fjordane. Foto: David E. Antonsen / Firdaposten / NTB scanpix
annonse
annonse

Fylkeslegen i Vestland starter tilsyn med kommunehelsetjenesten i Flora og Helse Førde etter drapet på en 51 år gammel kvinne i Florø fredag.

– Vi vil undersøke om og hvordan helsetjenestene har vært inne i denne saken. Vi har ingen konkret mistanke om svikt, men alvoret i saken tilsier at vi bør undersøke hvilken rolle helsetjenestene har hatt her, skriver fylkeslege Helga Arianson i en tekstmelding til Bergens Tidende.

Om kvelden fredag 16. november skal en 27 år gammel mann ha knivdrept en kvinne (51) i en bolig i Florø.

annonse

Natten før opplevde folk nær åstedet mannen som skremmende. Han skal ha løpt etter en hjemmehjelp og forsøkt å ta seg inn i en privatbolig.

Samme dag som kvinnen ble drept, skal 27-åringen ha blitt kontaktet av lege på bakgrunn av politiets opplysninger. Det opplyste kommuneoverlege Jan Helge Dahle i Florø til BT mandag. Ifølge Dahle ble mannen tilbudt helsehjelp fredag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon