annonse
annonse

Ett år etter at Gule vester-bevegelsen så dagens lys i Frankrike, okkuperte et titalls demonstranter det luksuriøse shoppingsenteret Galeries Lafayette i Paris.

Politiet startet søndag ettermiddag med å hente ut demonstrantene, som sto i det juledekorerte shoppingsenteret og sang «Joyeux anniversaire», den franske versjonen av «Hurra for deg».

Okkupasjonen søndag markerer at det er ett år siden de første demonstrasjonene startet 17. november i fjor. Da blokkerte over 280.000 demonstranter veier over hele Frankrike i protest mot økte bensin- og dieselavgifter. Etter hvert utviklet demonstrasjonene seg til protester mot president Emmanuel Macron og hans økonomiske reformer.

annonse

Men i motsetning til tidligere protester var søndagens markering temmelig fredelig, rapporterer franske medier.

Lørdag ble 254 personer pågrepet i Gule vester-aksjoner rundt om i Frankrike. I Paris ble en rekke biler snudd på taket eller satt fyr på, busskur ble rasert og monumentet av den franske generalen Alphonse Pierre Juin, som beskrives som en helt fra 2. verdenskrig, ble ødelagt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon