Du får ikke lov til å kommentere NRKs Trump-nyheter. Foto NRK.no
annonse
annonse

Du blir tvunget til å betale for NRK. Men du kan ikke kommentere det de serverer av nyheter. Hvorfor har de lov til å stenge oss ute?

De fleste avisene i Norge nekter folk å kommentere under nyhetssakene, og hindrer derfor folks rett til å komme med sine betraktninger rundt en nyhetssak.

Det er skandaløst nok at norske skattebetalere, som finansierer pressestøttede norske aviser, ikke har rett til å skrive det de mener under en artikkel. Men det er enda verre at også NRK nekter «den lille mann» å ytre seg.

annonse

For staten beordrer deg å betale for et produkt du ikke ønsker. Med de nye lisensreglene er det heller ikke mulig å slippe unna. Du skal og må betale. Hvis ikke venter bot eller i verste fall fengsel.

Er dette rettferdig?

Diktatur

annonse

NRK kan også åpenlyst skryte av at de nekter å være nøytrale i dekningen av president Donald Trump. De kan også kalle han en psykopat. Men du som betaler for galskapen skal aldri få lov til å komme til orde og argumentere imot.

Det er slik det fungerer i et diktatur. Hvor er opprøret? Hvor er de folkevalgte på stortinget som skal representere nordmenn som blir nektet å komme til orde i en kanal de blir tvunget å betale for?

Frps Morten Wold uttalte i et intervju med Resett at han var fornøyd med jobben Thor Gjemrund Eriksen har gjort som kringkastingssjef. Selv om NRK har mottatt klagerekorder på rekke og rad etter at den tidligere SV-politikeren tok over styringen på Marienlyst, er det ikke nok til at det har ført til misnøye blant sentrale politikere.

– Jeg har tillit til Thor Gjermund Eriksen. Han leder en stor mediebedrift med bred oppslutning og legitimitet i det norske folk, en bedrift som trolig står foran krevende endringer i årene som kommer, sa Wold til Resett tidligere i år.

Morten Wold kan gjerne være fornøyd med hva Eriksen har fått til. Men hvor er hans kamp mot å få åpnet kommentarfeltet, slik at skattebetalerne får ytret seg? Er ikke du valgt av folket, Wold? Er det ikke din oppgave å få satt NRKs kommentarfelt-nekt på dagsorden? Er du tilhenger av at tvangskanalen NRK nekter sine lesere å kommentere nyhetssaker?

«Kontroll»

annonse

De sier at vi lever i et demokrati, og at alle stemmer skal bli hørt. Men alle stemmer blir ikke hørt når vi ikke får lov til å kommentere nyhetssaker fra NRK. Statskanalen NRK.

Får man ikke lov til å kommentere noe man blir tvunget å betale for, er det politikernes oppgave å sette press på NRK. De er valgt av folket og folket ønsker å kommentere nyheter de ufrivillig må betale for.

Men i stedet for å ha en debatt om å åpne kommentarfeltet, er det flere personer høyt i makteliten som jobber for å innskrenke ytringsfriheten enda mer. Det er ikke nok at de største avisene og NRK har stengt sine kommentarfelt. Nå skal også de minste avisene knebles.

Hans-Christian Vadseth er en av disse personene med makt som jobber mot ytringsfriheten.

Denne mannen har bred erfaring innenfor journalistyrket, og har med tiden blitt belønnet som seniorrådgiver og partner i kommunikasjonsselskapet First House i Oslo. Vadseth har bakgrunn som journalist i Sunnmørsposten, Fædrelandsvennen, VG og Dagbladet.

Han var til og med nyhetsredaktør i VG.

Dette er en av hans nyeste tweets:

– Slik skriver en folkevalgt for Demokratene i Kristiansand. Parti-eier Vidar Kleppe viser at det gror i hans fotefar. Og Fædrelandsvennen viser at de sliter med kontrollen i kommentarfeltene.

Dette er maktelitens nye taktikk. Å ta skjermbilde av en ytring (SOM IKKE BRYTER HATYTRINGSLOVENE) i et kommentarfelt, for så å poste bildet på sosiale medier. Målet er selvfølgelig å påvirke befolkningen til å tro at kommentarfelt er negativt. At de som skriver i kommentarfeltene er onde mennesker.

Det er maktpersoner som Vadseth som er ond. Han fører folk bak lyset med vilje i sin agenda i å få kneblet ytringsfriheten. Den siste setningen i hans tweet er interessant. Han ber Fædrelandsvennen ta kontroll over kommentarfeltet.

Det er som å høre en diktator gi en advarsel.

Men dette er ikke noe nytt. Det er flere som sitter i maktposisjoner der de driver kampanje på sosiale medier for å innskrenke folks rett til å ytre seg under nyhetssaker.

Tiden er i ferd med å renne ut. Får ikke «den lille mann» politikerne på sin side, blir «den lille mann» alene i sin kamp for å bevare ytringsfriheten. Da er det ingenting å gjøre når det fremmes krav om å stenge alle kommentarfelt i en ny lov som vil dukke opp i fremtiden.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon