Viktor Orbán holder en tale under Det 3. toppmøtet om demografi i Budapest, torsdag 5. september 2019. (Szilard Koszticsak / MTI via AP)
annonse
annonse

Viktor Orbán mener at et land ikke må lure seg selv til å tro at det kan løse problemet relatert til befolkningsnedgang, uten egen innsats. 

Ifølge nyhetsbyrået MTI, kom statsminister Orbán med kommentarene under den 9. plenumssamling for Rådet for ungarsk diaspora, som ble avholdt i Castle Garden Bazaar i Budapest på torsdag.

Orbán lovte også at den ungarske regjeringen vil fortsette sin strenge innvandringspolitikk og kampen relatert til migrasjon.

annonse

– Migrasjon er et verdensfenomen som har kommet for å bli, Afrika har kun begynt å bevege seg, fortalte han forsamlingen.

«Et hjerte av stein»

Orbán fremhevet at innvandringsliberale krefter beskylder det ungarske folket for å ha et «hjerte av stein» grunnet sin strenge innvandringspolitikk, men insisterte likevel på at Ungarn er et sjenerøst land og at ungarere er sjenerøse mennesker.

annonse

– Vi er villige til å iverksette tiltak til gode formål, men hjelpen må tas der, i stedet for å hente problemer hit, sa han.

Les også: Ungarn: – IS-bøddel arrestert i Budapest var i besittelse debetkort utstedt av EU

Han informerte publikum om en rekke ungarske prosjekter som ønsker å gi bistand til områder som er berørt av migrasjon – inkludert Irak, Syria, Jordan, Libanon, Nigeria og Etiopia.

Familiepolitikk

Orbán vil implementere en rekke tiltak for å gjøre ungarske familier sterkere. Han ønsker en fruktbarhetsrate på 2,1 prosent – et nivå hvor befolkningstallet holder seg stabilt.

– Uten sterke familier kan det ikke eksistere et sterkt Ungarn. Vi må stoppe befolkningsnedgangen. Men det kan bare oppnås med en langsiktig familiepolitikk, som kanskje kan vise synlige resultater over en periode på minimum ti år, sa han.

annonse

Den ungarske statsministeren la til at regjeringen hans vil få på plass en ny politisk handlingsplan for bedre familiebeskyttelse i løpet av neste år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon